Εικόνες εγκατάλειψης στο κτίριο της Περιφέρειας στην Πλατεία Ελευθερίας καταγγέλλει περιφερειακή παράταξη

5322

Η περιφερειακή παράταξη ‘ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΕΡΕΑΣ’ καταγγέλλει με ανοιχτή επιστολή της, την απαράδεκτη –όπως τη χαρακτηρίζει- κατάσταση του κτιρίου της Περιφέρειας Στερεάς στην Πλατεία Ελευθερίας στη Λαμία.

Χαρακτηριστικά αναφέρει:

‘Είναι γνωστό ότι το ιδιόκτητο κτίριο της Περιφέρειας στην Πλατεία Ελευθερίας στη Λαμία έχει χαρακτηριστεί ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο με την απόφαση ΥΠ.ΠΟ. αρ.333/10441/22-2-91 και το ΦΕΚ 132/τεύχος Β/8-3-91 «διότι αποτελεί αξιόλογο και αντιπροσωπευτικό δείγμα αρχιτεκτονικής των αρχών του αιώνα, χαρακτηρίζεται από μεγαλοπρέπεια και αξιοθαύμαστη συμμετρία στις όψεις του και είναι συνονθύλευμα διαφόρων ρυθμών, νεοκλασικισμού μπαρόκ, ροκοκό κ.λ.π. και γι΄ αυτό η σύμμειξή του παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον».

Σήμερα, εκτός του αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας στεγάζονται και αρκετές υπηρεσίες. Όμως η εγκατάλειψη είναι εμφανής. Επικίνδυνες διαρροές στη στέγη και στις βεράντες, σταλάγματα και υγρασία, φουσκωμένες πόρτες, παρκέ και σοβάδες και σπασμένα σκαλιά είναι μερικές από τις εικόνες που φωτογραφίζουν την εγκατάλειψη. Οι εργαζόμενοι τοποθετούν κουβάδες και εφημερίδες για τα νερά και εγκαταλείπουν τους χώρους για να προστατέψουν τα μηχανήματα.

Γεγονός είναι ότι όλες οι δαπάνες της Περιφέρειας κατευθύνθηκαν στο μισθωμένο κτίριο της πρώην ΜΕΡΥΠ με πολυτελείς κατασκευές, παιδικές χαρές, διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου κλπ. Σε καμιά περίπτωση όμως δεν δικαιολογείται η εγκατάλειψη του κτιρίου της Πλατείας Ελευθερίας, που  ίσως εγκυμονεί και κινδύνους στατικότητας για το ίδιο το κτίριο, αλλά και απαράδεκτες συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους, οι οποίοι δικαιολογημένα διαμαρτύρονται και αγανακτούν.

Θα περιμένουμε τις ενέργειες και την απάντηση της Περιφέρειας, πριν προβούμε σε πρόσθετες καταγγελίες αναφορικά με το διατηρητέο κτίριο και την υγιεινή και ασφαλή εργασία των εργαζομένων’.