Μια σύντομη μεν, διαφωτιστική δε, δωρεάν εκπαιδευτική ενημέρωση για επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμού, αλλά και για όσους επιθυμούν να αξιοποιήσουν το διαδίκτυο για να αναπτύξουν την επιχείρησή τους, ενισχύοντας τη διαδικτυακή τους παρουσία όλο το χρόνο, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι βρέθηκαν στην μικρή αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου Καρπενησίου, την προηγούμενη Τετάρτη 4 Μαρτίου. Δύο εξιδεικευμένοι εισηγητές από την Google, ανέπτυξαν το θέμα “Ψηφιακές Δεξιότητες για τουριστικές επιχειρήσεις”, με την συνδιοργάνωση του Δήμου Καρπενησίου και την πρωτοβουλία «Grow Greek Tourism Online» της Google.

Οι εισηγητές παρουσιάσαν επιτυχημένα παραδείγματα ψηφιακού μάρκετινγκ, καθώς και για τη χρήση βασικών διαδικτυακών εργαλείων για την προώθηση της κάθε επιχείρησής  όλο το χρόνο, όπως η διαμόρφωση μιας ιστοσελίδας φιλικής προς όλες τις συσκευές, η παρουσία τους σε ψηφιακούς τοπικούς καταλόγους, η χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης, κλπ. Επίσης έδωσαν στατιστικά στοιχεία της Google για τα δεδομένα των αναζητήσεων μέσω της μηχανής αναζήτησης για το τι ζητάνε οι τουρίστες επισκεπτόμενοι την Στερεά και την Ευρυτανία. Η πρωτοβουλία «Grow Greek Tourism Online» της Google πραγματοποιεί τόσο κατ’ ιδίαν συναντήσεις, όσο και ομαδικά σεμινάρια σε ψηφιακές δεξιότητες, με στόχο την ενίσχυση της ψηφιακής παρουσίας των επιχειρήσεων της περιφέρειας όλο το χρόνο. Και οι δυο εισηγητές στο τέλος της παρουσίασή τους, παρείχαν εξατομικευμένες συμβουλές και βοήθεια σε όσους από τους παραβρισκόμενους το ζήτησαν.

Δυναμικό ‘παρών’ έδωσε ο Σύλλογος Γυναικών Ευρυτανίας, με τη συμμετοχή γυναικών του συλλόγου και τη σύμπραξη της MEXOXO, για την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας. ‘Παρών’ και το Εμπορικό Επιμελητήριο Ευρυτανίας και ο πρόεδρος του κ. Χ. Τσάμπρας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν περισσότερες πληροφορίες στο g.co/greektourism ή στο e-mail:  info@ggto.gr.

Ευχαριστίες από την πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών Ευρυτανίας κα Ι. Πετροπούλου στην  ομάδα της Google