Σε έξαρση είναι η πανδημία του κορωνοϊού τις τελευταίες εβδομάδες αρχής γενομένης από την ημέρα της Τσικνοπέμπτης, όπου και εντοπίστηκε ένας μεγάλος αριθμός πολιτών θετικοί στον κορωνοϊό. Πολλοί ήταν εκείνοι που επέλεξαν να «τσικνίσουν» σε κάποιο κατάστημα εστίασης ή σε φιλικά σπίτια, αγνοώντας τα μέτρα προστασίας.

Η εξάπλωση του ιού πραγματοποιήθηκε με πολύ γρήγορο ρυθμό μιας και η μετάλλαξη «Όμικρον» είναι αρκετά μεταδοτική. Αποκορύφωμα όλων αυτών ήταν το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, όπου πολλοί επέλεξαν να επισκεφτούν τουριστικές περιοχές, ξεφεύγοντας από τη φασαρία των μεγαλουπόλεων. Η Ευρυτανία ήταν μία από τις περιοχές που συγκέντρωσε πολλούς επισκέπτες το τριήμερο, με αποτέλεσμα η αύξηση των κρουσμάτων στον Νομό να είναι πολύ μεγάλη.

Ο Ευρυτανικός Παλμός σε επικοινωνία του με τον εκπρόσωπο του ΕΟΔΥ Ευρυτανίας κ. Τσουροπλή Χρήστο μας ανέφερε τα εξής για το θέμα της απότομης αύξησης των κρουσμάτων: «Τα κρούσματα είναι αρκετά. Κυμαίνονται από 10 έως 25%, ανάλογα με την ημέρα, τα οποία είναι ως επί το πλείστον νεαρής ηλικίας. Τη Δευτέρα μάλιστα 14 Μαρτίου 2022 έγιναν περίπου 220 δείγματα εκ των οποίων πολλά από αυτά ήταν θετικά. Την εβδομάδα έχουμε περίπου 150 θετικά δείγματα. Όμως από μέρα σε μέρα ο αριθμός των κρουσμάτων ποικίλει». Οι πολίτες δεν πρέπει να εφησυχάζουν, ενώ σημαντικό είναι να τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού.