«24 Αυγούστου 2023. Προς το ΕΣΡ. Προς τον αρμόδιο Εισαγγελέα. Προς τον Υπουργό Προστασίας του πολίτη.

Προχθές το βράδυ, Τρίτη 22/8, στο πλαίσιο της ειδησεογραφικής κάλυψης των πυρκαγιών και σε συνέχεια της είδησης των 18 απανθρακωμένων ανθρώπων που βρέθηκαν στο δάσος της Δαδιάς, η τοπική ανταποκρίτρια-‘’δημοσιογράφος’’; ενός καναλιού, νομίζω στο ΟPEN, από το προαύλιο κάποιου Αστυνομικού Σταθμού, μας ενημέρωνε για τον εντοπισμό 3 αλλοδαπών, οι οποίοι πιθανότατα ήταν μαζί με την ομάδα των προαναφερομένων 18, αλλά είχαν καταφέρει  να σωθούν και ακολούθως είχαν συλληφθεί από την αστυνομία για παράνομη είσοδο στη χώρα. Η κάμερα τους έδειχνε να βρίσκονται καθισμένοι στο έδαφος, 2-3 μέτρα μακριά από την ανταποκρίτρια και από το σταθμευμένο όχημα της αστυνομίας, όλα μέσα στο πλάνο.

Η ανταποκρίτρια επαναλαμβάνοντας το ρεπορτάζ της, ανέφερε ότι υπήρχαν πληροφορίες για σύνδεση αλλοδαπών με την πρόσκληση της φωτιάς, ξαναείπε για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των τριών, ‘’να αυτοί εδώ είναι, δείξτε τους’’, η κάμερα κι ο προβολέας έκαναν ξανά ζουμ στα πρόσωπα των δυστυχισμένων αυτών ανθρώπων που είχαν προφανώς διαταχτεί να παραμείνουν στην άσφαλτο μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της σύλληψής τους.

Το γεγονός της συγκεκριμένης ανταποκρίτριας-‘’δημοσιογράφου’’; δεν της πέρασε καν απ’ το νου ότι αυτό που είχε μπροστά της δεν ήταν 3 ακόμη συλληφθέντες αλλοδαποί για παράνομη είσοδο στη χώρα, αλλά 3 άνθρωποι που μόλις είχαν σωθεί από τον θάνατο, έχοντας πιθανότατα χάσει συγγενείς και φίλους που κάηκαν ζωντανοί, αφορά κατά πρώτο λόγο την ίδια και το μέσο που την απασχολεί, σίγουρα βέβαια και όσους ενημερώνονται από αυτό. Το γεγονός όμως ότι αυτή η ανταποκρίτρια-‘’δημοσιογράφος’’; χωρίς  καν να το υποψιαστεί, παραβίαζε on camera  σειρά κανόνων δικαίου, θεμελιωδών μάλιστα, πως θα της φαινόταν αλήθεια να διαπόμπευαν την ίδια, να έδειχναν  το δικό της πρόσωπο στην τηλεόραση υπό σύλληψη και σε τέτοια εξευτελιστική κατάσταση; Προφανώς δεν της πέρασε απ’ το μυαλό… Η Ελλάδα  δεν είναι χώρα του τρίτου κόσμου και τέτοιοι γενικοί αφορισμοί την αδικούν. Είναι ανεπίτρεπτο όμως να συμβαίνουν τέτοια και να περνούν ως κανονικότητα. Δεν είναι δυνατόν η συγκεκριμένη ‘’δημοσιογράφος’’;  και το κανάλι που την απασχολεί και της δίνει μικρόφωνο σε απ’ απευθείας μετάδοση να συνεχίζουν χωρίς να τρέχει τίποτα…

Θεωρώ ότι στο παραπάνω εμετικό περιστατικό η ανωτέρω προκλητική παράνομη συμπεριφορά της συγκεκριμένης ανταποκρίτριας δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητη. Ζητώ από το ΕΣΡ και τον Εισαγγελέα να ζητήσουν  το απόσπασμα και να ασκήσουν  τα καθήκοντά τους. Και ο Υπουργός Προστασίας του πολίτη να ελέγξει γιατί αυτοί οι άνθρωποι υποχρεώθηκαν, ενώ είχαν συλληφθεί να βρίσκονται στην άσφαλτο και να κινηματογραφούνται σε ζωντανή πανελλήνια μετάδοση από μια ασυνείδητη «δημοσιογράφο». Όχι, far west δεν γίναμε και δεν θα γίνουμε…»

Η ανοιχτή καταγγελία δεν είναι δική μου. Είναι ανάρτηση στο f/b του έγκριτου γνωστού δικηγόρου, διαδικτυακού και επιστήθιου πραγματικού φίλου μου Παναγιώτη Περάκη. Η αναδημοσίευση γίνεται με την απόλυτη συναίνεσή του. Εμείς τι άλλο να πούμε!