ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ γιατί, όχι και εσείς…..
Μονόδρομος η συνεργασία των κτηνοτρόφων σε ομάδες που θα τους βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις της αγοράς, να μπουν σε αναπτυξιακά προγράμματα, να ενισχύσουν τη διαπραγματευτική τους δύναμη, να διευρύνουν τον αριθμό των πιθανών αγοραστών και να μειώσουν το ανά παραγωγό κόστος παραγωγής.
Αυτό ήταν το συμπέρασμα της χθεσινής μας επίσκεψης και συνάντησης με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Συνεταιρισμού Βοσκών Ολύμπου κ. Τάσο Αντωνίου, που αντιμετώπιζαν παρόμοια προβλήματα με μας, στη διάθεση και στην τιμή του γάλακτος. Σήμερα η επιχείρηση βγάζει οκτώ διαφορετικά προϊόντα, που τα εμπορεύεται μόνη της παρέχοντας ικανοποιητικό εισόδημα στους κτηνοτρόφους μέλη της. Ταυτόχρονα δημιούργησε πάνω από δέκα μόνιμες θέσεις εργασίας.
Για το ίδιο θέμα μας υποδέχθηκε και μας μίλησε ο Αντιδήμαρχος Ελασσόνας κ. Δημήτρης Καρανίκας, του Δήμου με το μεγαλύτερο ζωικό κεφάλαιο, που ξεκάθαρα μας είπε ότι στη νέα εποχή, είναι μονόδρομος επιβίωσης για τους κτηνοτρόφους οι συνεργασίες.
Στον Δήμο Αγράφων, έχουμε το πλεονέκτημα της ποιότητας του γάλακτος που είναι μοναδική λόγω της βιοποικιλότητας του τόπου μας, που βόσκουν τα ζώα μας και που έχει περισσότερα από χίλια αρωματικά φυτά. Αυτό το πλεονέκτημα μέχρι σήμερα, δεν το αναδείξαμε, δεν το αξιοποιήσαμε. Οι αποφάσεις πλέον εναπόκεινται στους ίδιους τους κτηνοτρόφους μας. Εφόσον τολμήσουν το αυτονόητο, ως Δημοτική αρχή θα είμαστε δίπλα τους σε όλα τους τα βήματα.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Συνεταιρισμό ΒΟΣΚΟΣ του Ολύμπου και στον Αντιδήμαρχο Ελασσόνας κ. Καρανίκα για την ενημέρωση και την φιλοξενία.