Πρώτη ποιητική συλλογή από την αγροτική γιατρό της Φουρνάς

Η αγροτική γιατρός της Φουρνάς, Ιωαννίδου Θεοδώρα, ανακοίνωσε τις προηγούμενες ημέρες, την έκδοση της πρώτης ποιητικής της συλλογής με τίτλο “Ένα βήμα μακριά” από τις εκδόσεις Κομνηνός. Η έμπνευση για την εν λόγω συλλογή, αντλήθηκε μέσα από γνώσεις και εμπειρίες του επαγγέλματός της. Αντλώντας έμπνευση από καταστάσεις της ψυχιατρικής, της παθολογίας και της χειρουργικής, πορεύεται σε μονοπάτια στοχασμού, προβληματισμού και φιλοσοφικων σκέψεων.

Όπως γράφει στο οπισθόφυλλο του βιβλίου: ‘‘Παράπονα, αδυναμίες και παραλογισμοί που δεν έχουν εκφραστεί, αλλά μένουν μέσα μας ως μικρές εσωτερικές πληγές. Η Θεοδώρα Ιωαννίδου μετατρέπει το ασύλληπτο αλλά και το πραγματικό, ψυχιατρικές καταστάσεις και καταστάσεις νόσου που “κλέβει” από την ιατρική ορολογία και παθολογία, σε επώδυνα αλλά και λυτρωτικά ποιήματα.’’

Η Ιωαννίδου Θεοδώρα γεννήθηκε το 1997 στη Νάουσα Ημαθίας και αποφοίτησε το 2021 από την Ιατρική Σχολή Λάρισας. Ξεκίνησε να γράφει ποίηση από την ηλικία των 10 και έλαβε τις πρώτες βραβεύσεις στην ηλικία των 12. Έκτοτε έλαβε πολλά βραβεία σε πανελλήνιους και διεθνείς λογοτεχνικούς διαγωνισμούς και έχει συμμετάσχει σε αρκετές λογοτεχνικές συλλογές.

Το βιβλίο είναι διαθέσιμο στο φυσικό και ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Κομνηνός, αλλά και στα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία bookia.gr και selefais.gr.