Αναστάτωση έχει προκαλέσει τις τελευταίες μέρες το μείζον θέμα σχετικά με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου στη Βαλαώρα, δυσχεραίνοντας τις εργασίες των κτηνοτρόφων της περιοχής. Οι ίδιοι οι κτηνοτρόφοι απέστειλαν επιστολή – διαμαρτυρία, όπως είχε δημοσιεύσει στο προηγούμενο φύλλο του ο Ευρυτανικός Παλμός, προς όλους τους αρμόδιους φορείς, ώστε να ληφθούν άμεσα τα κατάλληλα μέτρα για την αποτροπή της εγκατάστασης του πάρκου αυτού.

Τώρα, ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Αλέξης Καρδαμπίκης ζητά από αρμόδια Υπουργεία την άμεση ενημέρωσή του, των κτηνοτρόφων καθώς και των δημοτικών του συμβούλων για το εν λόγω θέμα. Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Αλέξης Καρδαμπίκης απέστειλε επιστολή προς τα Υπουργεία Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, Δασαρχείο Καρπενησίου και Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας, όπου μεταξύ των άλλων αναφέρει :

«Προκειμένου να ενημερωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγράφων καθώς επίσης και η τοπική κοινωνία σχετικά με την πιθανή εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου στην Τοπική Κοινότητα Βαλαώρας, παρακαλούμε:

Να μας κοινοποιήσετε όλα τα έγγραφα που βρίσκονται στη διάθεσή σας σχετικά με το ζήτημα, να μας ενημερώσετε σχετικά με το μέγεθος του εν λόγω πάρκου, να μας γνωστοποιήσετε το όνομα της εταιρείας και τέλος να μας ενημερώσετε σχετικά με το στάδιο στο οποίο βρίσκονται οι διαδικασίες της πιθανής αδειοδότησης».