Το έργο: «Εξοπλισμός Σταδίων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας» χρηματοδότησε, δημοπράτησε και συμβασιοποίησε ήδη η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Είχε προηγηθεί η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό και τους Δημάρχους Θύμιο Καραΐσκο (Λαμιέων), Έλενα Βάκα (Χαλκιδέων), Νίκο Σουλιώτη (Καρπενησίου), Παναγιώτη Ταγκαλή (Δελφών), Γιάννη Ταγκαλέγκα (Λεβαδέων) και Γιώργο Αναστασίου (Θηβαίων).

Αντικείμενο του έργου, αρχικού προϋπολογισμού 200.000 ευρώ, είναι η προμήθεια εξοπλισμού (εμπόδια αγώνων δρόμου και βατήρες εκκίνησης, βαλβίδες άλματος μήκους, μπάρες προπόνησης, στρώματα για άλμα επί κοντώ, στυλοβάτες, μετρητές ύψους, κλωβοί δισκοβολίας και σφυροβολίας, ακόντια, δίσκοι, σφαίρες αγώνων κλπ.) για τα Δημοτικά Στάδια Λαμίας, Χαλκίδας, Καρπενησίου, Άμφισσας, Λιβαδειάς και Θήβας.

Η παρέμβαση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και ο εξοπλισμός των δημοτικών σταδίων γίνεται ώστε να μπορούν να προπονηθούν σωστά οι εγγεγραμμένοι στα 23 σωματεία κλασικού αθλητισμού της Στερεάς Ελλάδας και άλλοι ερασιτέχνες αθλητές, αλλά και να μπορούν να διεξαχθούν περιφερειακοί, πανελλήνιοι και διεθνείς αγώνες στίβου.

«Προετοιμαζόμαστε για το 2ο StereaRun και σας περιμένουμε όλους στην εκκίνηση! Παράλληλα, όμως, συνεργαζόμαστε με Δήμους της Στερεάς Ελλάδας και αναλαμβάνουμε τον εξοπλισμό των δημοτικών σταδίων Λαμίας, Χαλκίδας, Καρπενησίου, Άμφισσας, Λιβαδειάς και Θήβας», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και πρόσθεσε: «Ο προϋπολογισμός του έργου φθάνει τις 200.000 ευρώ, αλλά η αξία της παρέμβασης είναι πολλαπλάσια γιατί θα φέρει ακόμη περισσότερους νέους στα δημοτικά στάδια. Παράλληλα, θα μας επιτρέψει να φιλοξενήσουμε ακόμη και διεθνείς αγώνες στίβου».