Επέστρεψαν τα οστά του πεσόντα Ήρωα στρατιώτη Mιλτιάδη Κουτσολάμπρου στην πατρίδα του το Τροβάτο

3614

Συγκινητικές σκηνές εκτυλίχτηκαν στην επιστροφή οστών του ήρωα στρατιώτη Mιλτιάδη Κουτσολάμπρου στο Τροβάτο Αγράφων, το περασμένο Σάββατο.
Με τις πρέπουσες τιμές, υποδέχτηκε το Σάββατο η γενέθλια γη των Αγράφων τα οστά του ήρωα στρατιώτη Κουτσολάμπρου Μιλτιάδη μετά από 79 χρόνια. Σύσσωμοι οι κάτοικοι στο Τροβάτο Αγράφων, εκπρόσωποι συλλόγων και μέλη του Συλλόγου Αναβίωσης Ελληνικού πολέμου 1940-41 Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών, παρέστησαν στην εναπόθεση των οστών σε μια συγκινητική τελετή μνήμης και η απόδοση τιμών στον ήρωα στρατιώτη. Ήδη ο σύλλογος του χωριού βρίσκεται σε διαδικασία παραλαβής των οστών και του Ντάλλη Ηλία του Δημητρίου, τα οποία βρίσκονται στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο για εξακρίβωση DNA.
Ο Μιλτιάδης Κουτσολάμπρος κατετάγη να υπηρετήσει τη θητεία του στο 5ο ΣΠ και λόγω αναστήματος μετατέθηκε στην Ανακτορική Φρουρά. Με την κήρυξη του πολέμου ενσωματώθηκε εκ νέου στη δύναμη του 5ου ΣΠ και πήγε στο μέτωπο της Ηπείρου. Από τις κακουχίες όμως που αντιμετώπισε χτυπήθηκε από μηνιγγίτιδα και πέθανε στο στρατιωτικό νοσοκομείο Ιωαννίνων 26/12/1940. (πηγή/φωτο: vimapoliti.gr)