ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Χιονοπτώσεις, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021 η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για έντονα φαινόμενα που ξεκίνησαν να εκδηλώνονται από το βράδυ της ίδιας μέρας. Η Πολιτική Προστασία εφιστά την προσοχή στους πολίτες όσον αφορά τις μετακινήσεις τους, καθώς έντονα φαινόμενα σημειώθηκαν την Τρίτη και θα κορυφωθούν σήμερα Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021.

Αναλυτικότερα, αναφορικά με την Ευρυτανία ισχυρές βροχοπτώσεις και έντονες καταιγίδες σημειώθηκαν από το βράδυ της Δευτέρας με θυελλώδεις ανέμους. Τα φαινόμενα αυτά συνεχίστηκαν και την Τρίτη, ενώ σήμερα Τετάρτη αναμένονται βροχές και χιονοπτώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση στους 6-8 βαθμούς που θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα. Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και οι Υπηρεσίες που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα έχουν τεθεί σε κατάσταση ετοιμότητας βάσει του σχεδιασμού τους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την εκδήλωση των φαινομένων, ειδικότερα δε σε επιβαρυμένες περιοχές από τις προηγούμενες καταστροφές.

Προβλήματα στον Προυσό

Το απόγευμα της Τρίτης σημειώθηκαν σημαντικά προβλήματα στην περιοχή του Προυσού, καθώς στην Ευρυτανία η έντονη βροχή διήρκησε όλη την ημέρα. Συγκεκριμένα κατολίσθηση σημειώθηκε στον Προυσό, με αποτέλεσμα ο δρόμος να παραμείνει κλειστός. Τα μηχανήματα της Περιφέρειας βρίσκονται στο δρόμο για τη διατήρηση του συνολικού οδικού δικτύου Καρπενήσι προς τη Δημοτική Ενότητα Προυσού και Αιτωλοακαρνανίας σε λειτουργική κατάσταση. Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Άρης Τασιός επιλήφθηκε του θέματος και συνέστησε προσοχή στις μετακινήσεις και την χρήση εναλλακτικών διαδρομών σύμφωνα με τις οδηγίες της αστυνομίας.