Ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων κατέθεσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και Βουλευτής Λάρισας Κυριάκος Βελόπουλος σχετικά με τη στήριξη των πληγέντων μετακινούμενων κτηνοτρόφων Αιτωλοακαρνανίας και Ευρυτανίας, λόγω των πλημμυρικών φαινομένων τον Οκτώβριο του 2021.
Ο ίδιος μάλιστα αναφέρθηκε σε απόσπασμα της επιστολής της Δημοτικής Αρχής Αγράφων, το περιεχόμενο της οποίας βρίσκει σύμφωνο τον ίδιο. Μεταξύ άλλων αναφέρεται στις οικογένειες των κτηνοτρόφων που δραστηριοποιούνται τον χειμώνα σε χωριά του Δήμου Μεσολογγίου και του Δήμου Αγρινίου. Το κύμα κακοκαιρίας όμως που σημειώθηκε τον Οκτώβρη που έπληξε περιοχές των Δήμων Αγρινίου και Μεσολογγίου δημιούργησε προβλήματα σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις, αποθήκες, υπόγεια, κτηνοτροφικές μονάδες λόγω των πολυήμερων βροχοπτώσεων.
Όπως στη συνέχεια τονίζει ο Βουλευτής «σημαντικότερη αιτία για τις καταστροφές που υπέστησαν οι κτηνοτρόφοι ήταν τα ανολοκλήρωτα αντιπλημμυρικά – αποστραγγιστικά έργα, εξαιτίας των οποίων τεράστιοι όγκοι όμβριων υδάτων να κατέλθουν προς το Ξηρόμερο και μέσω του χείμαρρου Γεροπόρου να διοχετευθούν στον κάμπο και στα μαντριά της περιοχής, με συνέπεια πολλές κτηνοτροφικές μονάδες να καταστραφούν ολοσχερώς». Κλείνοντας, ο κ. Βελόπουλος διατυπώνει τις εξής δύο ερωτήσεις προς τον Υπουργό: «1. Προτίθεστε όπως, δια των ενεργειών σας, οι μετακινούμενοι κτηνοτρόφοι Αιτωλοακαρνανίας και Ευρυτανίας, των οποίων οι υποδομές καταστράφηκαν, να στηριχτούν οικονομικά, ώστε να επανακάμψουν και να επανέλθουν στην κύρια και μοναδική οικονομική δραστηριότητά τους;2. Διατίθεστε το εν λόγω αίτημα των πληγέντων κτηνοτρόφων να προωθηθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων, ώστε οι πληγέντες να υποστηριχτούν οικονομικά από τα ειδικά ευρωπαϊκά ταμεία;»