Ερώτηση Κοντογεώργου για τις ελλείψεις εκπαιδευτικών στο 1ο ΕΠΑΛ Καρπενησίου

1477

Προς τον Υπουργό Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή, ο Βουλευτής Ευρυτανίας, Κώστας Κοντογέργος, με θέμα τις ελλείψεις εκπαιδευτικών ειδικοτήτων στο 1ο ΕΠΑΛ Καρπενησίου. Χαρακτηριστικά, αναφέρει στην ερώτηση

«Κύριε Υπουργέ,

Παρ’ ότι η σχολική χρονιά ξεκίνησε την 11η Σεπτεμβρίου 2018 για όλη την Ελλάδα, για την Ευρυτανία και το 1ο ΕΠΑΛ Καρπενησίου, το μοναδικό στον Νομό Ευρυτανίας, δεν έχει ξεκινήσει ακόμη σήμερα που διανύουμε τον τέταρτο μήνα της σχολικής περιόδου.

Είναι γνωστό σε όλη την κλίμακα της εκπαιδευτικής λειτουργίας, Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού, Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης και σε σας προσωπικά, ότι δεν πραγματοποιούνται μαθήματα ειδικοτήτων στους τομείς:

  1. Ηλεκτρολογίας
  2. Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού
  3. Μηχανολογίας και
  4. Πρόνοιας και Ευεξίας,

λόγω ελλείψεων σε δύο (2) εκπαιδευτικές ειδικότητες ΠΕ83 και δύο (2) εκπαιδευτικές ειδικότητες ΠΕ87.01 ή ΠΕ87.02.

Με τις κρατούσες συνθήκες, είναι προφανές ότι η αδικία που συντελείται σε βάρος των μαθητών και των γονέων τους στην Ευρυτανία είναι κατάφορη, παρ’ όλες τις οχλήσεις που κατά καιρούς είχε το Υπουργείο σας για το συγκεκριμένο σοβαρότατο θέμα.

Όπως επίσης είναι προφανές ότι γράψατε στα παλαιότερα των υποδημάτων σας, τόσο τις καταλήψεις του σχολείου από τους μαθητές όσο και τις διαμαρτυρίες του σχολικού συμβουλίου αλλά και του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων για αυτές τις ελλείψεις, από την αρχή του σχολικού έτους μέχρι σήμερα.

Ταυτόχρονα γνωρίζουμε ότι είστε σε πλήρη αφωνία, για τα κρίσιμα προβλήματα της παιδείας και ότι δεν σας «καίγεται καρφί» για τον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Παρ’ όλα αυτά και με βάση τα παραπάνω:

Ερωτάσθε κύριε Υπουργέ

  1. Γνωρίζετε ότι ο Νομός Ευρυτανίας ανήκει στην Ελληνική Επικράτεια και τα παιδιά του έχουν ίσα δικαιώματα με τα άλλα παιδιά της χώρας;
  2. Πότε σκέφτεστε να αποκαταστήσετε την αδικία σε βάρος των μαθητών και των γονέων τους, σε σχέση με τη εύρυθμη λειτουργία του 1ου ΕΠΑΛ Καρπενησίου και να καλύψετε άμεσα τις ελλείψεις εκπαιδευτικών ειδικοτήτων;
  3. Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε ώστε να εξασφαλίσετε ίσες ευκαιρίες στους μαθητές της Γ΄ τάξης που είναι υποψήφιοι στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2019 και δεν έχουν διδαχθεί κανένα από τα εξεταζόμενα μαθήματα;»