Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Δήμου Αγρινίου, του Δήμου Αγράφων και του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 03 Ιουνίου 2023 πολυθεματική εκδήλωση στην Λίμνη Κρεμαστών, με επίκεντρο αυτή την φορά το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό και την Αγροδιατροφή.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε την ομιλία του Ομότιμου Καθηγητή Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Νικόλαου Εμμανουήλ με θέμα «Δυνατότητα δίκαιης μετάβασης σε φιλοπεριβαλλοντικές δραστηριότητες στον Αχελώο». Παράλληλα υπήρξε έκθεση προϊόντων αγροδιατροφής από παραγωγούς των γύρω περιοχών  καθώς και δράσεις στην Λίμνη Κρεμαστών.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Πράσινης Εβδομάδας που αποτελεί την μεγαλύτερη περιβαλλοντική εκδήλωση της Ευρώπης.

Με την ευκαιρία των συγκεκριμένων δράσεων ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευρυτανίας κ. Αριστείδης Τασιός ανέφερε τα εξής: «Με την συνεργασία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας του Δήμου Αγρινίου, του Δήμου Αγράφων και του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μία πολυθεματική εκδήλωση στην Λίμνη Κρεμαστών. Η Ευρυτανία, συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Πράσινη Εβδομάδα που αποτελεί την μεγαλύτερη περιβαλλοντική εκδήλωση της Ευρώπης #EUGreenWeek με δράσεις ευαισθητοποίησης για την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος, στοχεύοντας σε δεξιότητες για βιώσιμες – ανθεκτικές και κοινωνικά δίκαιες κοινότητες. Παράλληλα η Π.Ε. Ευρυτανίας έχει ως υψηλή προτεραιότητα την αξιοποίηση της Λίμνης των Κρεμαστών και στηρίζει δράσεις και πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση αυτή.»

EU Green Week 2023

Σάββατο 10 Ιουνίου το ‘Ελληνικό Παραδοσιακό Πρωινό’ στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου

Στο πλαίσιο της δράσης #EU Green Week 2023, της μεγαλύτερης εκδήλωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Περιβάλλον, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ο Δήμος Καρπενησίου, ο Δήμος Αγράφων και η Ένωση Ξενοδόχων Ευρυτανίας, συνδιοργανώνουν πολυθεματική εκδήλωση με θέμα “Περιβάλλον-Πολιτισμός-Αγροδιατροφή Ελληνικό Παραδοσιακό Πρωινό”.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου, το Σάββατο 10 Ιουνίου 2023 στις 18:30.

Οι διοργανωτές καλούν όλους τους παραγωγούς της Ευρυτανίας να συμμετάσχουν στην εκδήλωση και να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους, σε ειδικό χώρο που θα στηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο.

Στόχος της Ένωσης Ξενοδόχων Ευρυτανίας είναι να υπάρξει η μεταξύ τους γνωριμία, με τους παραγωγούς, τους παρευρισκομένους και με το κοινό. Να παρουσιαστούν και να αναδειχθούν τα προϊόντα που παράγονται στην Ευρυτανία, τα οποία θα μπορούσαν να ενταχθούν στις παρεχόμενες υπηρεσίες των καταλυμάτων προς τους επισκέπτες και να συνδεθεί ο πρωτογενής τομέας με τον τουρισμό.

Πληροφορίες για την συμμετοχή: κα. Σοφία Φλέγκα 6909158016