Ζωντανή μετάδοση του Δημ. Συμβουλίου ζητά η Κίνηση Πολιτών Αγράφων

3231
Η Κίνηση Πολιτών Aγράφων ζητά ζωντανή μετάδοση

των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου

 

Για μια ακόμη φορά η Κίνηση Πολιτών Αγράφων (Κ.Π.Α.) απευθύνεται στη δημοτική αρχή των Αγράφων και τον Δήμαρχο κ. Θεόδωρο Μπαμπαλή, ζητώντας κάτι που γίνεται σε όλους σχεδόν τους Δήμους της χώρας. Αυτή τη φορά ζητούν να μεταδίδονται ζωντανά οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Αγράφων.

Η επιστολή αναφέρει συγκεκριμένα:

«Κύριε Δήμαρχε, κύριε Πρόεδρε του ΔΣ, κύριοι Δημοτικοί σύμβουλοι, Επειδή η Δημοκρατία δεν είναι μόνο λόγια, αλλά κυρίως έργα, και ως Δημοτική Αρχή Αγράφων επιβάλλεται να διασφαλίσετε την διαφάνεια και τη δυνατότητα κάθε πολίτη να ενημερώνεται άμεσα για όσα συμβαίνουν στο Δημοτικό Συμβούλιο,

Ως πολίτες των Αγράφων σας ζητούμε και απαιτούμε

Να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες (εγκατάσταση εξοπλισμού) για την ζωντανή μετάδοση (live streaming) των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου .

Με την έναρξη της υπηρεσίας ηχητικής και οπτικής προβολής των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, σε απευθείας μετάδοση μέσω διαδικτύου, στο πλαίσιο της ψηφιακής δημοκρατίας, διευκολύνεται η συμμετοχή των πολιτών στα κοινά και στοχεύει στην άμεση ενημέρωσή τους.

Οι δημότες των Αγράφων πρέπει να παρακολουθούν τις εξελίξεις στα αυτοδιοικητικά πράγματα του τόπου , να έχουν ιδία αντίληψη και να αξιολογούν πιο αντικειμενικά την παρουσία και την προσφορά των αιρετών στο Δήμο.

Σας θυμίζουμε ότι την υπηρεσία μετάδοσης την έχουν  εντάξει το σύνολο των δήμων της χώρας και για την ενεργοποίηση της απαιτούνται μηδαμινά έξοδα.

Παρακαλούμε για τις δικές σας άμεσες ενέργειες».