Από Ιούλιο υποχρεωτική η εφαρμογή του νέου θεσμού με νέα ρύθμιση του υπουργείου.

Η ηλεκτρονική ταυτότητα του κτιρίου είναι ένας ηλεκτρονικός φάκελος που καταγράφει όλα τα στοιχεία ενός ακινήτου και τις μεταβολές από την κατασκευή του έως το τέλος της ζωής του.

Μέχρι τις 30 Ιουνίου, θα επεκτείνει σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, την ισχύ των βεβαιώσεων των μηχανικών που πιστοποιούν την ύπαρξη ή μη πολεοδομικών παραβάσεων το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και ο αρμόδιος υφυπουργός Νίκος Ταγαράς. Πρόκειται για τη βεβαίωση που επιτρέπει τη διενέργεια μεταβιβάσεων ή άλλους είδους συναλλαγών και αποτελεί ένα μέρος από τα δικαιολογητικά που πρέπει να συγκεντρωθούν από τους πολίτες για να εφαρμόσουν την ηλεκτρονική ταυτότητα του κτιρίου που είναι σε λειτουργία από αρχές Φεβρουαρίου.

Η ισχύς των βεβαιώσεων είχε παραταθεί προς διευκόλυνση των πολιτών, αρχές του έτους για δυο μήνες και λήγει στις 31 Μαρτίου, ώστε από την 1 Απριλίου να γίνει υποχρεωτική για τα ακίνητα η ταυτότητα του κτιρίου. Για το προαναφερόμενο διάστημα (έως 31 Μαρτίου) όσοι είχαν αυτοψίες μηχανικών που είχαν διενεργηθεί μέχρι τι 31 Ιανουαρίου μπορούσαν να ολοκληρώσουν τις συναλλαγές δίχως να χρειάζεται να μπουν στην ηλεκτρονική ταυτότητα.

Πηγή: www.newmoney.gr