Η Ευρυτανική φύση χρειάζεται τη φροντίδα όλων μας

Την Ημέρα της Γης γιορτάζουμε σήμερα και η κατάσταση σε ολόκληρο τον πλανήτη είναι οριακή. Η φύση υποφέρει από τις παρεμβάσεις πάνω της αλλά και από την απερίσκεπτη μόλυνσή της από το ανθρώπινο είδος.

Στην Ευρυτανία, την πιο καθαρή περιοχή της Ευρώπης, η ρύπανση του περιβάλλοντος, είναι αρκετά μεγάλη και βαρύνει όλους, αλλά και την πολιτεία που δεν φροντίζει να διατηρεί καθαρό το τοπίο, τη στιγμή που υπάρχουν πολύ μεγάλα κονδύλια για το σκοπό αυτό, όπως αναδεικνύει στο αναλυτικό ρεπορτάζ του Ευρυτανικού Παλμού που κυκλοφορεί.

Η Γη σε όλο της το εύρος, αλλά και η Ευρυτανική φύση, μας χρειάζεται περισσότερο από ποτέ. Τώρα είναι η κρίσιμη απόφαση που θα κάνει την αλλαγή.

Πώς ξεκίνησε

Η πρώτη Ημέρα της Γης γιορτάστηκε στις 22 Απριλίου του 1970.

Τέθηκε στη δημόσια συζήτηση όταν 20 εκατομμύρια Αμερικανοί βγήκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν κατά της περιβαλλοντικής άγνοιας και αδιαφορίας της τότε κυβέρνησης.

Η μαζική κινητοποίησή τους προκάλεσε τη «γέννηση» ενός παγκόσμιου κινήματος που γιορτάζεται ετησίως ως η υπενθύμιση της θεμελιώδους αναγκαιότητας προστασίας της Γης.

Το θέμα της φετινής 51ης επετείου είναι «η αποκατάσταση της Γης» μέσω υιοθέτησης φυσικών διαδικασιών και οικολογικών τεχνολογιών που μπορούν να αποκαταστήσουν τη βιωσιμότητα των οικοσυστημάτων.