Ημερίδα Γυναικολογικού καρκίνου

2836

Εκδήλωση με θέμα : “Ημερίδα Γυναικολογικού Καρκίνου¨ διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 14 Απριλίου στη Λαμία. Η διοργάνωση έγινε από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία-Παράρτημα Λαμίας και τον Ιατρικό Σύλλογο Φθιώτιδας, υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος.

Ομιλητές ήταν ο Καθηγητής Γυναικολογικής Ογκολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Γυναικολογικής Ογκολογίας κ. Αλέξανδρος Ροδολάκης και ο Γυναικολόγος κ. Αλέξανδρος Μορτάκης Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Κατώτερου Γεννητικού Συστήματος.

Τα θέματα που ανέπτυξαν οι ομιλητές παρουσίαζαν εξαιρετικό ενδιαφέρον. Ο κ. Ροδολάκης μίλησε για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και ο κ. Μορτάκης για την HPV μόλυνση από τον ιό των ανθρωπίνων κονδυλωμάτων. Αν σκεφτεί κανείς τον μεγάλο αριθμό γυναικών που προσβάλλονται σήμερα από τη νόσο, λόγω έλλειψης ενημέρωσης, πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης, η παρουσία πολλών γυναικών που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση και εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους με ερωτήσεις και συζήτηση, είναι ένα ελπιδοφόρο μήνυμα. Στην εκδήλωση επίσης παραβρέθηκαν πολιτικοί, πολιτευτές, εκπρόσωποι Συλλόγων, φορέων και πολύς κόσμος. Στην ημερίδα βρέθηκε τόσο για να ενημερωθεί, αλλά και να υποστηρίξει το έργο του Ιατρικού Συλλόγου, η ιατρός και υποψήφια Βουλευτής Ευρυτανίας κ. Θωμαϊς Οικονόμου.

Η κ. Οικονόμου, δήλωσε σχετικά με την ημερίδα: ‘Είναι μεγάλη μου η χαρά, και σαν γιατρός αλλά και σαν πολιτικό πρόσωπο, να παρευρίσκομαι σε ιατρικές εκδηλώσεις που παρουσιάζουν ενημερωτικό ενδιαφέρον για το ευρύ κοινό και συμβάλλουν στην Πρόληψη.’.