Με δελτίο τύπου η Ένωση Αστυνομικών Υπάλληλων Ευρυτανίας, τοποθετείται για την στάση της Αστυνομίας στο περιστατικό συγκέντρωσης πολιτών στη Σήραγγα ‘Παύλος Μπακογιάννης’, παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω κορωνοϊού, για να διαμαρτυρηθούν κατά της έλευσης μεταναστών στο Καρπενήσι. Χαρακτηριστικά αναφέρει:

«Η Ένωση Αστυνομικών Υπάλληλων Ευρυτανίας σε απάντηση σχετικών δημοσιευμάτων εφημερίδων και σχολίων στα κοινωνικά δίκτυα ξεκαθαρίζει τα εξής:

Η θέση μας για την έλευση μεταναστών στην Ευρυτανία, είναι ξεκάθαρη και συγκεκριμένη και έχει εκφραστεί επίσημα δια του Προέδρου μας σε συνέντευξη του.

Ως Ένωση Αστυνομικών Ευρυτανίας επικροτούμε και συγχαίρουμε τη στάση που τήρησαν οι συνάδελφοι μας το βράδυ της 23-04-2020, υστέρα από συγκέντρωση πολιτών του Καρπενησιού στη σήραγγα, καθώς και στην Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την έλευση μεταναστών στο Καρπενήσι. Η συγκρατημένη, διαλλακτική, υπομονετική στάση αυτών, είχε ως αποτέλεσμα, γρήγορα, ειρηνικά και χωρίς προβλήματα και ακρότητες, που έχουμε δει σε άλλες περιοχές, να τερματίσει η διαμαρτυρία των πολιτών.  

Απορρίπτουμε οποιαδήποτε μομφή για ρατσισμό, ξενοφοβία ή μεροληψία από συναδέλφους μας. Ευτυχώς οι συνάδελφοι μας κράτησαν αυτή τη συνετή στάση καθώς λόγω και της φύσεως της κοινωνίας του Καρπενησίου, μια πιο επιθετική και κατασταλτική στάση θα είχε ολέθριες συνέπειες στην συνοχή της κοινωνίας του Καρπενησίου και θα δημιουργούσε πολύ περισσότερα προβλήματα από όσα θα έλυνε.

Κλήθηκε η Αστυνομία στη Λέσβο και στη Χίο για τα κέντρα κράτησης, κατηγορήθηκε ότι ήρθαν οι δυνάμεις κατοχής και όλοι είδαμε τι συνέβη. Στο Καρπενήσι δεν επενέβη και κράτησε συγκρατημένη στάση κατηγορήθηκε από κάποιους γιατί δεν επενέβη. Αποφασίστε επιτέλους τί Αστυνομία θέλετε και αφήστε τη να κάνει τη δουλειά της. Δεν λύνονται όλα τα προβλήματα με την Αστυνομία. Επίσης οι Αστυνομικοί είναι άνθρωποι, είναι πολίτες της κοινωνίας της Ευρυτανίας και έχουν άποψη και γνώμη την οποία μπορούν να εκφράσουν ελεύθερα.