Με ανακοίνωσή της η Ένωση Ξενοδόχων Ευρυτανίας καταγγέλλει φαινόμενα παράνομης λειτουργίας ξενοδοχείων και καταλυμάτων, παρά την απαγόρευση για την προστασία από την εξάπλωση του κορωνοϊού. Χαρακτηριστικά αναφέρει:

«Τις τελευταίες ημέρες παρατηρούμε μεγάλη αύξηση, δεδομένων των συνθηκών, του αριθμού των επισκεπτών στην περιοχή μας, οι οποίοι δεν αντικατοπτρίζονται στα στατιστικά που καθημερινά λαμβάνουμε για τις κρατήσεις από το νομίμως ορισμένο ως Ξενοδοχείο Επιφυλακής του Νομού μας. Δια τον λόγο αυτό, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε σε κάθε τόνο τα εξής:

Σαφώς και γνωρίζουμε πως μεγάλο ποσοστό των επισκεπτών είναι είτε ετεροδημότες είτε φιλοξενούμενοι αυτών, ΟΜΩΣ θα  παρακαλούσαμε όλους τους συναδέλφους Ξενοδόχους και μη, καθώς και τους ιδιοκτήτες των Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Καταλυμάτων Διαμοιρασμού (Airbnb), να μην προβούνε σε κρατήσεις δωματίων ως την ημερομηνία επίσημης επαναλειτουργίας μας, η οποία είναι η Δευτέρα 01 Ιουνίου 2020.

Επιπλέον, θέλουμε να τονίσουμε τη νόμιμη και ηθική υποχρέωση που έχουμε όλοι μας προς τους υπόλοιπους συναδέλφους μας, οι οποίοι διατήρησαν το κατάλυμά τους ανοιχτό για την ανάγκη φιλοξενίας επισκεπτών εν μέσω της πανδημίας Covid-19.

Καλό θα είναι να λάβουμε υπόψιν μας πως οι ημέρες που θα παραμείνουμε εκτός λειτουργίας είναι πλέον πολύ λίγες και πως κανείς από εμάς δεν ήταν πρόθυμος τον Μάρτιο να θέσει το κατάλυμα του ως κατάλυμα επιφυλακής. Κάνουμε έκκληση λοιπόν, σε όλους τους Συναδέλφους που διατηρούν τουριστικά καταλύματα στην Ευρυτανία, να συμμορφωθούν με τις ισχύουσες διατάξεις και να μην διαθέτουν δωμάτια σε επισκέπτες μέχρι την επίσημη λειτουργία όλων μας, η οποία είναι η Δευτέρα 01 Ιουνίου 2020».