”Η Αντιπυρική προστασία στη Δυτική Ευρυτανία επαφίεται στο Θεό…”

3590

Παρέμβαση της Αδελφότητας Γρανιτσιωτών προς το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος

 ‘Η Αντιπυρική προστασία στη Δυτική Ευρυτανία επαφίεται στο Θεό  και στα ευχολόγια του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος’, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Αδελφότητα Γρανιτσιωτών, για το μείζον θέμα της αντιπυρικής προστασίας στη Δυτική Ευρυτανία.

Χαρακτηριστικά αναφέρει:

«Με έκθεση ιδεών απαντά για άλλη μια φορά το αρχηγείο του πυροσβεστικού σώματος, στο αίτημα της Αδελφότητας Γρανιτσιωτών για άσκηση ετοιμότητας αντιμετώπισης πυρκαγιάς στη Δυτική Ευρυτανία και αξιοποίηση των συμπερασμάτων της.

Ειδικότερα στην επιστολή που στάλθηκε στις 10.11.17 και σε συνέχεια άλλων παρεμβάσεων, μεταξύ των άλλων, αναφερόταν ότι:

<<Εφέτος το καλοκαίρι εκδηλώθηκαν φωτιές στο γειτονικό Δήμο Καρπενησίου με καταστρεπτικές συνέπειες και στους γειτονικούς Δήμους της Αιτωλοακαρνανίας με καταστρεπτικά επίσης αποτελέσματα. Στον Δήμο Αγράφων ευτυχώς οι πολίτες αντέδρασαν έγκαιρα στις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν και ευτυχώς  η τύχη και αυτή τη φορά ήταν με το μέρος μας.

Για να μη μένουμε συνεχώς στα λόγια και για να μην κάνουμε διαπιστώσεις εκ των υστέρων, καλό είναι, να γίνει μια άσκηση ετοιμότητας αντιμετώπισης περιστατικού εκδήλωσης πυρκαγιάς στη Δυτική Ευρυτανία και γνωστοποίηση των συμπερασμάτων. Τέτοιες ασκήσεις γίνονται παντού και το πυροσβεστικό σώμα βγάζει τα συμπεράσματά του, προτείνει και συνεργάζεται με τους θεσμικούς φορείς για την ενίσχυση και βελτίωση της αντιπυρικής προστασίας. Είναι αυτονόητο ότι για την δημιουργία αντιπυρικού σχεδιασμού για τη Δυτική Ευρυτανία, πρέπει να επαναλειτουργήσει το πυροσβεστικό κλιμάκιο, να συνεργαστούν Πυροσβεστική, Δήμος, Περιφέρεια, Κυνηγετικός Σύλλογος, να αναπτυχθεί ο εθελοντισμός και να διατεθούν τεχνικά μέσα όπως πυροσβεστικά οχήματα  κλπ>>.

Στη γενικόλογη απάντηση του Αρχηγείου, μας γίνεται γνωστό, ότι  το αρχηγείο αντιλαμβάνεται την ανησυχία των πολιτών, για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών και ζητά την συστράτευση όλων μας. Μας γνωστοποιεί επίσης ότι ενίοτε ανά την Ελλάδα, γίνονται ασκήσεις ετοιμότητας για την ανάδειξη πιθανών δυσλειτουργιών.

Συμπερασματικά και με απλά λόγια, δυστυχώς συνεχίζουν να  αφήνουν τα πάντα στη βοήθεια του θεού και  παραβλέπουν ότι ο πιο δυσπρόσιτος Δήμος, ο μεγαλύτερος σε έκταση, παραμένει χωρίς κανένα πυροσβέστη, κανένα πυροσβεστικό όχημα και έχει το μεγαλύτερο χρόνο καταστολής πυρκαγιάς που ξεπερνά τις 4 ώρες».