Ο Διοικητής κ. Κλεομένης Λάππας και το Δ.Σ. του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Ευρυτανίας απαντά σε δημοσίευμα του Συλλόγου Εργαζομένων του θεραπευτηρίου ως εξής:

«Αναφορικά με το από 10/2/2021 Δημοσίευμά σας,θα θέλαμε να αναφέρουμε τα ακόλουθα:

Συγκεκριμένα αναφέρονται στην από 10/2/2021,ανακοίνωση σας τα εξής:«Ο Σύλλογος εργαζομένων του Θ.Χ.Π. Ευρυτανίας  αισθάνεται την ανάγκη και ταυτόχρονα την υποχρέωση να διαψεύσει καταρχάς τις δηλώσεις  του Διοικητή του Δ.Σ.του ως άνω Θεραπευτηρίου…»

Η δήλωση του Διοικητή του Θ.Χ.Π. Ευρυτανίας παρατίθεται αυτούσια:

«Ωστόσο, όπως μας ενημερώνει ο Διοικητής κ. Κλεομένης Λάππας, με ενέργειες της διοίκησης του Θεραπευτηρίου Καρπενησίου τις επόμενες ημέρες θα προκηρυχθούν 10 νέες θέσεις επικουρικού προσωπικού που θα ενισχύσουν σημαντικά το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών. Συγκεκριμένα, η προκήρυξη η οποία θα εκδοθεί μετά τον έλεγχό της από τον ΑΣΕΠ, προβλέπει τις εξής ειδικότητες: μία θέση ΠΕ Διοικητικού Λογιστικού, μία θέση ΤΕ Φυσιοθεραπείας, μία θέση ΤΕ Κοινωνικής Εργασίας, 4 θέσεις Αδερφών Νοσοκόμων, μία θέση ΔΕ Μαγείρων, μία θέση ΥΕ Τραυματιοφορέων και μία θέση ΥΕ Προσωπικού Καθαριότητας».  

Eν προκειμένω δεν προκύπτει από τα λεγόμενα του Διοικητή του Θ. Χ. Π. Ευρυτανίας αλλά και από το σύνολο του άρθρου πως έγινε οποιαδήποτε αναφορά στο ποιος επιτυχώς συνέβαλε στην έγκριση των θέσεων του νέου επικουρικού προσωπικού, μία διαδικασία που αφορά όλα τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας της Ελλάδας και το Θ.Χ.Π.Ευρυτανίας. Είναι δυνατό να διαψεύδεται κάτι το οποίο δεν έχει δηλωθεί και γραφεί; Είναι δυνατό να διαψεύδεται το ανείπωτο; Η ανωτέρω φράση σας πόρρω απέχει από την πραγματικότητα και επιχειρεί να δημιουργήσει σειρά εντυπώσεων. Αν για σας είναι δυνατόν δεν είναι για τη κοινή λογική δυνατό.

Το δημοσίευμα της 27/1/2021 στο οποίο αναφέρεστε δεν δικαιολογεί την επίθεση στο πρόσωπο του διοικητή του Θεραπευτηρίου και τα όσα εγράφησαν. Κατά τα λοιπά ο καθείς έχει το δικαίωμα να εκφράζει τις απόψεις του στα Μ.Μ.Ε. και βέβαια κρίνεται γι αυτές. Το δικό μας ερώτημα είναι πώς είναι δυνατόν να βάλλετε κατά της Διοίκησης,όταν η ίδια καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αρτιότερη στελέχωση του θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Ευρυτανίας; Μας οδηγείτε στο συμπέρασμα πώς δεν σας ενδιαφέρει η ποιοτικότερη στελέχωση του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Ευρυτανίας για την αντιμετώπιση των ιδιόμορφων καταστάσεων εν μέσω πανδημίας.

Όσον αφορά το προσωπικό, οι εξελίξεις διαψεύδουν όσους προσπαθούν να διαστρεβλώσουν την θετική εικόνα του Θεραπευτηρίου και την προσπάθεια που γίνεται  εκ μέρους της Διοίκησης. 

– Μόνιμο προσωπικό με την 7Κ/2019 (6 άτομα). Αναμένουμε τα οριστικά αποτελέσματα. 

– Νέο επικουρικό προσωπικό (10 άτομα). 

-Αίτημα και συνεχής επικοινωνία με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για την ανανέωση των συμβάσεων του έκτακτου επικουρικού προσωπικού (Covid-19). 

– Νέος Οργανισμός (προς τελική έγκριση) ο οποίος αποτελεί τη βάση για στελέχωση του θεραπευτηρίου με νέο μόνιμο προσωπικό.

-Διαδικασία κινητικότητας την οποία «εκμεταλλεύτηκε» το Θεραπευτήριο και για την οποία το διοικητικό προσωπικό έδωσε πραγματικό αγώνα.

Με το δημοσίευμα σας επιχειρείτε να δημιουργήσετε ένα κλίμα προληπτικής λογοκρισίας, εμφανίζοντας τον εαυτό σας στη συνέχεια, ως αυτόκλητους σωτήρες. Αλήθεια από πότε καταδικάζονται εκ των προτέρων οι πρωτοβουλίες και οι ενέργειες, οι οποίες έχουν ως κύριο στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων και μετατρέπονται μάλιστα και σε αντικείμενο διάψευσης; Η συγκεκριμένη πρακτική και τακτική προληπτικής λογοκρισίας, την οποία ακολουθήσατε, ασκούμενη μάλιστα διά του τύπου, παραπέμπει σε άλλες εποχές. Δεν πρόκειται να σας ακολουθήσουμε στην προσπάθεια δημιουργίας ανέξοδων, ανεύθυνων και  ρηχών εντυπώσεων. Άλλο κριτική επί αποφάσεων η οποία συνιστά βάση και οξυγόνο για το Δημοκρατικό Πολίτευμα, στην οποία κριτική, πάντοτε είμαστε ανοιχτοί και την επιθυμούμε, άλλο προληπτική λογοκρισία.

Σας ξεκαθαρίζουμε δε ρητά πώς με προσωπικές κόντρες και αδικαιολόγητες επικοινωνιακές επιθέσεις δεν λύνονται τα προβλήματα, αντιθέτως αυξάνονται. Η τακτική της επίθεσης με στόχο τον αποπροσανατολισμό από τις βασικές κατευθύνσεις στις οποίες έχει επιλέξει να κινηθεί η διοίκηση δεν θα έχει αποτέλεσμα. 

Τέλος τονίζουμε πως η Διοίκηση του Θεραπευτηρίου από την αρχή της θητείας και έως σήμερα επιδιώκει και επιθυμεί τη συνεργασία σε όλα τα επίπεδα. Ωστόσο ξεκαθαρίζουμε πως οι ρόλοι πρέπει να είναι διακριτοί.

Καρπενήσι 16/2/2021

Ο Διοικητής και το Δ.Σ.

του Θεραπευτηρίου Χρόνιων

Παθήσεων Ευρυτανίας»