Η αρχή των θαυμάτων…

20609

Πάνω από δέκα χρόνια πέρασαν από τότε που γνωριστήκαμε για πρώτη φορά καλά με την Αγία Βαρβάρα. Ήταν η αρχή των θαυμάτων, μέσα από πολύ πόνο και δάκρυα μεν, αλλά με μια δύναμη και ώθηση που βρίσκονταν πάντα εκεί.

Ήταν εκεί, αυτή η όμορφη και δυνατή κοπέλα, τη μέρα που ένα ατύχημα μπροστά στο ναό Της, ήταν η αφορμή να ανακαλύψει η αδερφή μου ότι στα 29 της χρόνια είχε ένα επιθετικό τύπο καρκίνου στο μαστό, τον  οποίο μάλλον δεν θα ανακάλυπτε ποτέ, αν δεν τρακάραμε ακριβώς μπροστά από την εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας.

Ήταν εκεί όταν διαγνώστηκα για πρώτη φορά με καρκίνο του μαστού πριν από έξι χρόνια και σίγουρα ήταν εκεί όταν έκανα αυτές τις σκληρές και βασανιστικές χημειοθεραπείες. Ήταν εκεί όταν την χρειάστηκα στην εγκυμοσύνη και μου κρατούσε το χέρι γλιτώνοντάς με από τον κίνδυνο την τελευταία στιγμή. Είναι εδώ σήμερα, που τη γιορτάζω με όλη τη δύναμη της καρδιάς μου και με όλη μου την ψυχή, αφού δέχτηκε την ταπεινή διπλή προσφορά μου και για μια ακόμη φορά μου δίνει κουράγιο κι ελπίδα να αντιμετωπίσω τον καινούριο μου αγώνα.

Μετά τις πρώτες συνειδητοποιήσεις πριν από τόσα χρόνια, όταν άρχισα να συνδέω τα γεγονότα, κατάλαβα ότι δεν επρόκειτο για συμπτώσεις αλλά για θαυμαστά έργα. Στην αρχή ήμουν λίγο δύσπιστη, όπως οι περισσότεροι, αλλά αμέσως τα γεγονότα και οι πληροφορίες μου άνοιξαν τα μάτια. Η αλήθεια ξεδιπλώθηκε όταν ένας φίλος μου χάρισε ένα βιβλίο με το βίο της Αγίας Βαρβάρας. Την πίστευα, Την γιόρταζα στο χωριό μου κάθε χρόνο, την τιμούσα, αλλά ποτέ δεν είχα μπει στον κόπο να μάθω για τη ζωή και τον μαρτυρικό θάνατό της. Η Αγία Βαρβάρα, ήταν μια νέα όμορφη, από καλή οικογένεια, η οποία εν ολίγοις επειδή ασπάστηκε τον Χριστιανισμό, ο πατέρας της την κατέδωσε και υπέστη φριχτά βασανιστήρια και τελικά αφού δεν αρνήθηκε το Χριστό, με τα ίδια του τα χέρια την σκότωσε. Λίγο πολύ ο βίος της είναι γνωστός, αλλά αυτό που διάβασα σε εκείνο το βιβλίο και με συγκλόνισε, μιας και δεν το είχα βρει σε καμιά άλλη βιογραφία νωρίτερα, είναι το γεγονός ότι ένα από τα βασανιστήρια της Αγίας, ήταν να της κόψουν και τους δύο μαστούς της.

Όταν πια έμαθα αυτή την τόσο σπουδαία και ανατριχιαστική λεπτομέρεια, τότε κατάλαβα. Τώρα καταλαβαίνω. Γι’ αυτό η εικόνα της γέμισε ολόλευκα λουλούδια στο στήθος της φέτος… και για πάντα.

Ελένη-Ευαγγελία Αρωνιάδα

Εκδότρια