Η επόμενη μέρα στην Περιφέρεια Στερεάς

35204

Το όνομα του Θέμη Χειμάρα στα σενάρια διαδοχής του Μπακογιάννη

Χωρίς ξεκάθαρη απάντηση για το αν θα διεκδικήσει τον δήμο Αθηναίων στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Κώστας Μπακογιάννης, δήλωσε στον ΣΚΑΪ: «Το μόνο βέβαιο είναι ότι στις επόμενες εκλογές θα είμαι και πάλι υποψήφιος στην αυτοδιοίκηση».

Όπως σημείωσε, κατά την άποψή του οι δήμαρχοι στις μεγάλες πόλεις πρέπει να είναι αυτοδιοικητικοί και όχι κορυφαία στελέχη των κόμματων, γιατί οι εποχές έχουν αλλάξει. Επίσης, τάχθηκε υπέρ των ευρύτερων συναινέσεων στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, προσθέτοντας ότι «όσο πιο μακριά μένουν τα κόμματα τόσο το καλύτερο». Στην ερώτηση αν θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας είπε ότι είναι νωρίς να ανακοινώσει οτιδήποτε πριν από τις αρχές του νέου έτους, λέγοντας πως θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του σεβόμενος όσους τον εξέλεξαν.

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Ευρυτανικού Παλμού, αν τελικά ο κ. Μπακογιάννης αποφασίσει να φύγει από την Περιφέρεια Στερεάς, διάδοχος στη διεκδίκηση της Περιφέρειας Στερεάς θα είναι ο κ. Θέμης Χειμάρας, ο –μέχρι τώρα – Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Επιχειρηματικότητας και Εξωστρέφειας της Περιφερειακής αρχής του Κώστα Μπακογιάννη. Ο κ.  Θέμης Χειμάρας, γιός του τέως Νομάρχη Φθιώτιδας κ. Θανάση Χειμάρα, είναι προσωπική επιλογή του κ. Μπακογιάννη από το 2014 και έχει μεταξύ άλλων την ευθύνη σύνταξης προτάσεων για τη διαμόρφωση της περιφερειακής αναπτυξιακής πολιτικής, την κατάρτιση του αναπτυξιακού προγράμματος της Περιφέρειας και στη σύνταξη αλλά και την εφαρμογή του Επιχειρησιακού Προγράμματος.