Μια ενδιαφέρουσα και κυρίως εποικοδομητική ημερίδα εξ αποστάσεως είχαν της ευκαιρία να παρακολουθήσουν την Τρίτη 9 Ιουνίου και μιάμιση ώρα οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Στερεάς Ελλάδας.

Το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Στερεάς Ελλάδας εκτιμώντας ότι ο νέος κορωνοϊός Covid-19 έχει φέρει αντιμέτωπους με μια νέα πραγματικότητα όπου εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές βιώνουν πρωτόγνωρες συνθήκες μέσα στις σχολικές μονάδες και οι οποίες ενδέχεται να επιβαρύνουν την ψυχολογική κατάσταση τους, διοργάνωσε τηλε-ημερίδα σε συνεργασία με το Χαμόγελο του Παιδιού, με θέμα: «Η επόμενη μέρα στο σχολείο… Στην εποχή του κορωνοϊού».

Κατά τη διάρκεια της τηλε-ημερίδας, ψυχολόγοι από το Χαμόγελο του Παιδιού έδωσαν πρακτικές συμβουλές στους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για τον τρόπο που μπορούν να διαχειριστούν οι ίδιοι και οι σχολικές μονάδες τα νέα δεδομένα εντός και εκτός τάξης. Επίσης έδωσαν κατευθύνσεις στη σχολική κοινότητα προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να ενδυναμωθούν, ώστε να ανταποκριθούν στις δύσκολες συνθήκες που καλούνται να διαχειριστούν και να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις ανάγκες των μαθητών τους. Οργανωτικός Συντονιστής της ημερίδας ήταν ο Δρ. Χρίστος Μαρκαντώνης, ως συντονιστής εκπαιδευτικού έργου.