Ξεκίνησε και φέτος η Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής με την Εθελοντική Πολιτιστική Ομάδα Αχελώου να έχει ετοιμάσει για φέτος μια ξεχωριστή γιορτή, λόγω της πανδημίας. Με τραγούδια της ξενιτιάς, λαϊκά και ρεμπέτικα οι εθελοντές βρέθηκαν στο πανέμορφο και ιστορικό Γεφύρι του Μανώλη. Με μια υπέροχη εικόνα το μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της Ευρυτανίας στο φόντο και τις νότες από το  τραγούδι ‘‘Το Πέλαγο είναι βαθύ & η αγάπη μου μεγάλη”, οι ομορφιές της Ευρυτανίας μεταδόθηκαν διαδικτυακά στις 21 Ιουνίου, Ημέρα Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής. Οι νότες του Ευρυτάνα δεξιοτέχνη στο μπουζούκι, Γιώργου Ιωάννου που κατάγεται από τα Επινιανά Αγράφων, του κιθαρίστα Γιώργου Μπαγιώργου, καθώς και οι υπέροχες φωνές της 20χρονης Ευρυτάνισσας Κωνσταντίνας Υφαντή με καταγωγή απ’ το Σταυροχώρι Ευρυτανίας και του τραγουδιστή Ανδρέα Σελιμά, μάγεψαν τα παραλίμνια νερά του Αγραφιώτη. Την κάλυψη έκανε ο Χρήστος Σακαρίκας, τον συντονισμός και την παραγωγή είχε η Νια Χαρίτου, με την υποστήριξη του Συλλόγου Φίλων Γέφυρας Μανώλη.

Εκτός από το Γεφύρι του Μανώλη εκδηλώσεις έγιναν και σε άλλες τρεις περιοχές της Κοιλάδας του Αχελώου, όπου θα συμμετέχουν σπουδαία «ονόματα» των γραμμάτων, των τεχνών και του καλλιτεχνικού χώρου. Αναλυτικά θα πραγματοποιηθούν στις Πηγές Άρτας, με ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα. Επίσης στον Αχελώο, στη γέφυρα Αυλακίου, στο γεφύρι που ενώνει την Αιτωλοακαρνανία με την Καρδίτσα – το Βάλτο με την Αργιθέα – στη θέση Τριχιές και στα όρη Βάλτου, Ίναχος ποταμός – εγκαταλελειμμένος οικισμός «Δρομίστα» Βάλτου.

Στόχος των εκδηλώσεων είναι η προβολή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, των μνημείων, του φυσικού περιβάλλοντος και όλον τον «πλούτο» της Κοιλάδας του Αχελώου.

Οι εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής στην Κοιλάδα του Αχελώου οργανώνονται από την Εθελοντική Πολιτιστική Ομάδα Αχελώου σε συνεργασία με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους της περιοχής, τα Συμβούλια και τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το διαδικτυακό φεστιβάλ μουσικής 2020, επισκεφτείτε τη σελίδα στο f/b European Music Day Acheloos Valley