Σαρωτική νίκη με 800 ψήφους διαφορά

«…καλώ όλους να σταθούν στο πλάι μου, πέρα από κόμματα και ιδεολογίες[…] Υπερκομματικά να σταθείτε όλοι δίπλα μου να παλέψουμε για το καλό της Ευρυτανίας».

Την ιατρό Θωμαΐδα (Τζίνα) Οικονόμου ανέδειξε ο ευρυτανικός λαός ως νέα Βουλευτή Ευρυτανίας στις εθνικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν την 21η Μαΐου 2023 και αλλάζει σελίδα στο νομό μετά από πολλά χρόνια.

Με μια σαρωτική διαφορά 800 περίπου ψήφων από τον έτερο συνυποψήφιό της με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, του απερχόμενου βουλευτή Κώστα Κοντογεώργου και με μεγάλη διαφορά από την συνυποψήφιά της κα Μαρία Παπαϊωάννου, η κα Οικονόμου έλαβε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ψήφων, δείχνοντας το αποτέλεσμα αυτό την επιθυμία του κόσμου για αλλαγή προσώπων.

Αναλυτικότερα, η κα Οικονόμου σε ποσοστό 83% των εκλογικών τμημάτων λαμβάνει 2.833 σταυρούς έναντι του Κώστα Κοντογεώργου που έλαβε 2.053 σταυρούς και της Μαρίας Παπαϊωάννου που έλαβε 261 σταυρούς. Συνολικά οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι στην Ευρυτανία ήταν 31.314, ενώ συμμετείχαν 13.963 πολίτες. Από τα ψηφοδέλτια προς τον παρόν έγκυρα ήταν τα 13.634, άκυρα τα 267και λευκά τα 62. Να θυμίσουμε ότι στις εκλογές του Ιουλίου 2019 με τη Νέα Δημοκρατία ο κ. Κοντογεώργος είχε αναδειχθεί Βουλευτής Ευρυτανίας με 2.756 σταυρούς ενώ η κα Οικονόμου είχε συγκεντρώσει 2.650 σταυρούς και ο Κλεομένης Λάππας είχε λάβει 1.187 σταυρούς. Με το ΣΥΡΙΖΑ ο Μωυσής Μπερμπερής είχε λάβει 1.617 σταυρούς, και ο Λαθύρης Νικόλαος είχε λάβει 1.268 σταυρούς. Ο Παπαδόπουλος Ιωάννης με το Κίνημα Αλλαγής είχε λάβει 895 σταυρούς. Στις φετινές εκλογές η Νέα Δημοκρατία κέρδισε τη μονοεδρική της Ευρυτανίας λαμβάνοντας προς το παρόν 4.984 ψήφους και ποσοστό 45,29%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε 2.491 σταυρούς και ποσοστό 22,64%. Λόγω τεχνικού προβλήματος του συστήματος, όπως μας ενημέρωσε το Πρωτοδικείο Ευρυτανίας, δεν είχαν ενσωματωθεί ακόμη όλα τα αποτελέσματα των ετεροδημοτών, ώστε να έχουμε ολοκληρωμένη την απόφαση.

Σε πανηγυρικό κλίμα το βράδυ των Εκλογών

Πανηγυρικό ήταν το κλίμα στο πολιτικό γραφείο της κας Οικονόμου το βράδυ των εκλογών, μιας και τα αποτελέσματα φέτος έβγαιναν πολύ πιο γρήγορα κι έτσι τα μηνύματα από τα εκλογικά τμήματα έφταναν συνεχώς με νικηφόρα αποτελέσματα για την ίδια και με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο σε σταυρούς συνυποψήφιο του κόμματός της. Μετά τις 10 το βράδυ η νίκη διαφαινόταν ξεκάθαρη πια και πολύς ήταν ο κόσμος που πήγαινε στο πολιτικό γραφείο να συγχαρεί τη νέα του Βουλευτή. Στις 11 περίπου το βράδυ η κα Οικονόμου επισκέφθηκε το Μέγαρο της Αντιπεριφέρειας, όπου καταχειροκροτούμενη από τους υπαλλήλους και όλους τους παρευρισκόμενους στο κτίριο συνάντησε τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ευρυτανίας, Αριστείδη Τασιό και το Δήμαρχο Καρπενησίου, Νίκο Σουλιώτη οι οποίοι τη συνεχάρησαν για τη νίκη της.

Από την πρώτη στιγμή της υποψηφιότητάς της, στο πλευρό της κας Οικονόμου στάθηκε σύσσωμη η οικογένειά της, ο σύζυγός της, ο εξέχων ιατρός και Διευθυντής Γυναικολογίας στο Νοσοκομείο ‘Αλεξάνδρα’ κ. Ροδολάκης καθώς και ο γιος και η κόρη της Βουλευτή, επίσης ιατροί. Φανερά συγκινημένοι για τη μεγάλη επιτυχία της, βρίσκονται κοντά της στηρίζοντας τον αγώνα της για την Ευρυτανία, από την προηγούμενη κιόλας τετραετία, που έχασε την έδρα για ελάχιστες ψήφους.

«Μαζί θα αγωνιστούμε για να βγάλουμε την Ευρυτανία από την κρίση!»

Οι πρώτες δηλώσεις της νέας Βουλευτού Ευρυτανίας

Σε ενωτικό κλίμα κινήθηκαν οι πρώτες δηλώσεις της Θωμαΐδος Οικονόμου, λίγες ώρες μετά την εκλογική νίκη της στη μονοεδρική της Ευρυτανίας. Χαρακτηριστικά η Βουλευτής δήλωσε:

«Η Ευρυτανία στις Εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου 2023 αποφάσισε πρώτον, να δώσει μια πολύ μεγάλη νίκη στη Νέα Δημοκρατία. Το ποσοστό, το οποίο διαφαίνεται αυτή τη στιγμή είναι περίπου 46%, είναι από τα πολύ μεγάλα ποσοστά που έχουν παρατηρηθεί στα πολιτικά χρονικά του Νομού. Το δεύτερο που αποφάσισε είναι να κάνει μια πολύ μεγάλη ανανέωση σε πρόσωπα. Θέλω λοιπόν από τη θέση αυτή και βέβαια περιμένοντας τα τελικά εκλογικά αποτελέσματα, τα οποία όμως δεν νομίζω να μπορούν να ανατρέψουν το διαφαινόμενο αυτή τη στιγμή αποτέλεσμα, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Ευρυτάνες εδώ στην Ευρυτανία, αλλά και τους απανταχού ανά την Ελλάδα ετεροδημότες που με τίμησαν με την ψήφο τους και την εμπιστοσύνη τους.

Θέλω να ευχαριστήσω τους στενούς μου συνεργάτες, τους φίλους, τους γνωστούς, τους δικούς μου ανθρώπους και όλους όσοι πίστεψαν σε εμένα, αλλά έδωσαν μαζί με εμένα ένα πολύ δύσκολο, αλλά έντιμο και καθαρό αγώνα, για να πετύχουμε αυτή την πολύ μεγάλη μάχη. Θέλω να ευχαριστήσω τους συνυποψηφίους μου, οι οποίοι μαζί με εμένα συνέβαλαν στο να πετύχει η μονοεδρική της Ευρυτανίας αυτό το πολύ μεγάλο ποσοστό, αυτή την πολύ μεγάλη νίκη για την Νέα Δημοκρατία.

Θέλω ακόμη να ευχαριστήσω τους νέους της Ευρυτανίας, που ξέρω ότι με στήριξαν, που στάθηκαν δίπλα μου, που με ενέπνευσαν, που μου έδειξαν ποιο είναι το πραγματικό πρόβλημα της Ευρυτανίας και ξέρω πολύ καλά τι πρέπει να κάνω και δεσμεύομαι ενώπιον όλων ότι θα σταθώ δίπλα στους νέους της Ευρυτανίας, για να γυρίσουν πίσω στον τόπο τους, για να βρουν δουλειά, για να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο μέλλον, για να αξιοποιήσουν τα προσόντα τους. Και βέβαια, επιτρέψτε μου γιατί το αφήνω τελευταίο γιατί έχει πολύ μεγάλη σημασία εμένα, τον πολύ μεγάλο νικητή των εκλογών σήμερα, τον Πρωθυπουργό της χώρας και Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για την ευκαιρία που μου έδωσε και για την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό μου και δεσμεύομαι επίσης, να κάνω αυτό που πρέπει για να φανώ αντάξια αυτής της εμπιστοσύνης.

Επιτρέψτε μου να πω δύο λόγια για το αύριο. Η Ευρυτανία αντιμετωπίζει πολλά και δύσκολα προβλήματα. Οικονομικά, κοινωνικά, δημογραφικά. Πρέπει όλοι μαζί να παλέψουμε για το καλό της Ευρυτανίας. Από αυτό τον αγώνα για να βγάλουμε την Ευρυτανία από την κρίση δεν περισσεύει κανείς. Παρακαλώ και καλώ όλους να σταθούν στο πλάι μου, πέρα από κόμματα και ιδεολογίες με τον ίδιο τρόπο που φαίνεται ότι με επιλέξατε. Υπερκομματικά να σταθείτε όλοι δίπλα μου να παλέψουμε για το καλό της Ευρυτανίας.

Στις εκλογές αυτές με τιμήσατε με την ψήφο σας και την εμπιστοσύνη σας και με εκλέξατε βουλευτή Ευρυτανίας. Θα ανταποκριθώ στη μεγάλη ευθύνη με εντιμότητα, ήθος και αξιοπρέπεια. Μαζί θα αγωνιστούμε για να βγάλουμε την Ευρυτανία από την κρίση. Προχωράμε στις εκλογές της 25ης Ιουνίου για τη δεύτερη μεγάλη νίκη και την αυτοδυναμία! Πάμε Μπροστά για την Ευρυτανία!»