Είναι φανερό μετά την καλή συνεργασία των τοπικών αρχόντων κλπ, κλπ, (χθες το βράδυ), ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε (χθες το μεσημέρι) την αναστολή των μετεγκαταστασεων μεταναστών σε όλη την ενδοχώρα.Οι τοπικοί άρχοντες πάλι έσωσαν τον τόπο………!

Χθες, κατά την διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ερωτηθείς σχετικά με το πλάνο της κυβέρνησης και την πολιτική που θα ακολουθηθεί για τους πρόσφυγες που θα μεταφερθούν από τα νησιά στην ενδοχώρα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας τόνισε πως “το πρόγραμμα για μετεγκατάσταση 2380 επιπλέον μεταναστών και προσφύγων, οι οποίοι είναι ευάλωτοι θα εξελιχθεί τις επόμενες εβδομάδες”.

“Το πλάνο μετεγκατάστασης από τα νησιά εξελίσσεται. Ήδη, από τις αρχές Απριλίου μέχρι και σήμερα, έχουν μεταφερθεί 627 πρόσφυγες και μετανάστες από τα νησιά μας στην ενδοχώρα. Το πρόγραμμα για μετεγκατάσταση 2380 επιπλέον μεταναστών και προσφύγων, οι οποίοι είναι ευάλωτοι θα εξελιχθεί τις επόμενες εβδομάδες. Θα καθυστερήσει λίγο, καθώς επεκτείνουμε τα περιοριστικά μέτρα μέχρι και τις 4 Μαΐου.

Επομένως, θα πάει λίγο πίσω το σχέδιο, θα γίνει πιο σταδιακά, αλλά πάντα με γνώμονα την προστασία και των πληθυσμών αυτών και του ευρύτερου πληθυσμού, θα λαμβάνονται υπόψη όλες οι οδηγίες του ΕΟΔΥ, θα τηρούνται τα μέτρα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και όσοι μεταφέρονται θα μπαίνουν υποχρεωτικά σε 14ήμερη καραντίνα”, ανέφερε ο κ. Πέτσας.