Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας λαμβάνοντας υπόψιν την επισκεψιμότητα των μαθητών στα webinars της  ΠΥΞΙΔΑΣ την άνοιξη του 2021, η οποία ξεπέρασε τις οχτώ χιλιάδες, επαναφέρει τη δράση «ΠΥΞΙΔΑ 2» σε  ανοιχτή συνεργασία για ακόμη μια φορά με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας. 

Η νέα ΠΥΞΙΔΑ παρέχει τη δωρεάν παρακολούθηση των webinars αγωγής επαγγελματικής σταδιοδρομίας, όπως η αρχική ΠΥΞΙΔΑ, και επιπλέον, τη διενέργεια ημερίδων επαγγελματικού προσανατολισμού – μία ανά πρωτεύουσα Περιφερειακής Ενότητας της Στερεάς Ελλάδας, καθώς επίσης και τη δωρεάν διενέργεια πιστοποιημένου από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π test επαγγελματικού προσανατολισμού συμβουλευτικού χαρακτήρα. 

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα της «ΠΥΞΙΔΑΣ 2» εξελίσσεται ως εξής: 

Α. Πρόγραμμα Ημερίδων 

ΛΑΜΙΑ Κυριακή 27 Μαρτίου/22 στις 7.00 μ.μ Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου  Λαμιέων ,Λεωνίδου 9-11
ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ Δευτέρα 28 Απριλίου/22 στις 7.00 μ.μ Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου, Παπανδρέου Γεωργίου 1
ΑΜΦΙΣΣΑ Τετάρτη 30 Μαρτίου/22 στις 7.00 μ.μ «ΓΙΑΓΤΖΕΙΟ – ΚΟΡΔΩΝΕΙΟ  Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας, Νικολάου Κορδώνη 1, Πλατεία Ησαΐα
ΛΙΒΑΔΕΙΑ Κυριακή 3 Απριλίου/22 στις 11.00 π.μ Διοικητήριο Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων  του Διοικητηρίου, Φίλωνος 35-39
ΧΑΛΚΙΔΑ Κυριακή 3 Απριλίου /22 στις 7.00 μ.μ Συνεδριακό Κέντρο Διοικητηρίου Περιφερειακής  Ενότητας Εύβοιας, Χαϊνά 93

Οι μαθητές που θα συμμετέχουν στις ημερίδες θα λαμβάνουν κωδικό για την διενέργεια του ARISTON test επαγγελματικού προσανατολισμού. 

Β. Πρόγραμμα webinars 

Τα σεμινάρια θα διεξαχθούν απογευματινές ώρες από τις 6.00μ.μ και μετά στο χρονικό διάστημα από  4/Απριλίου/2022 έως και 20/Απριλίου/2022. Ο χρόνος εξέλιξης του κάθε σεμιναρίου θα είναι περίπου  τριάντα (30) λεπτά, κατά τη διάρκεια του οποίου θα αναπτύσσεται η ομιλία και οι υποβληθείσες ερωτήσεις των  μαθητριών/τών. Συνολικά σε 14 ημέρες θα διεξαχθούν 47 σεμινάρια με αντίστοιχο πλήθος 47 επαγγελμάτων . 

Επαγγελματικές Ενότητες των Σεμιναρίων 

Δευτέρα 4 Απριλίου Πρωτογενής Τομέας 
Τρίτη 5 Απριλίου Εμπορική Ναυτιλία
Τετάρτη 6 Απριλίου Πληροφορική και Επιστήμη των Υπολογιστών 
Πέμπτη 7 Απριλίου Τεχνικά επαγγέλματα 
Παρασκευή 8 Απριλίου Ανθρωπιστικές Επιστήμες 
Δευτέρα 11 Απριλίου Υγεία και Πρόνοια 
Τρίτη 12 Απριλίου Οικονομία -Διοίκηση 
Πέμπτη 14 Απριλίου Ένοπλες δυνάμεις 
Παρασκευή 15 Απριλίου Σώματα ασφαλείας
Σάββατο 16 Απριλίου Εκπαίδευση 
Μ.Δευτέρα 18 Απριλίου Υπηρεσίες 
Μ.Δευτέρα 18 Απριλίου Αθλητισμός 
Μ.Δευτέρα 18 Απριλίου Νεοφυής Επιχειρηματικότητα
Μ.Τρίτη 19 Απριλίου Τέχνες 
Μ.Τετάρτη 20 Απριλίου Τουρισμός 

 Οι μαθητές μπορούν να συμμετάσχουν σε όσα σεμινάρια τους ενδιαφέρουν. Με την συμμετοχή τους θα λαμβάνουν έναν κωδικό διεξαγωγής του ARISTON test. 

Για αιτήσεις συμμετοχής μπορούν να εισέρχονται στο www.pste.gov.gr/pyxida-2022 όπου θα συμπληρώνουν  την αντίστοιχη φόρμα για να λαμβάνουν τις λεπτομέρειες εισόδου στην πλατφόρμα σεμιναρίων. Ταυτόχρονα για  όλους τους υπόλοιπους τα σεμινάρια θα μεταδίδονται ζωντανά από το κανάλι της Περιφέρειας Στερεάς  Ελλάδας στο YouTube.  

 Με εκτίμηση, 

Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Στερεάς Ελλάδας Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας  Κωνσταντίνος Γαλάνης Φάνης Σπανός.