Προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς, τον Περιφερειάρχη και Μέλη του Π.Σ. Στερεάς Ελλάδας έστειλε αίτημα η παράταξη «Στερεά… Υπεροχής!» με το οποίο προτείνει να τεθεί  θέμα στην Ημερήσια Διάταξη και να συζητηθεί, η αντιμετώπιση των αρνητικών επιπτώσεων της επιδημίας COVID-19,  στον τουρισμό της περιφέρειας μας. Χαρακτηριστικά αναφέρει:

«Κύριε πρόεδρε,

Η  παράταξη «Στερεά Υπεροχής!» αφού εκτίμησε τα νέα δεδομένα, όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί, μετά την πανδημία και αφού μελέτησε τις προτάσεις  των θεσμικών εκφράσεων του Τουριστικού Κλάδου της Στερεάς, προτείνει να συζητηθεί, στην επερχόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ως ειδικό θέμα:  

“Η Αντιμετώπιση των αρνητικών επιπτώσεων της επιδημίας COVID-19,  στον τουρισμό της περιφέρειας Στερεάς”.

Είναι φυσικά προφανές και αυτονόητο ότι η στήριξή μας ως  Περιφέρεια,  έχει βασική προϋπόθεση τη διασφάλιση και διατήρηση του συνόλου των θέσεων εργασίας.

Με βάση τα ανωτέρω προτείνουμε, ενδεικτικά,  να συζητηθούν :

  • Ο ανασχεδιασμός  του τουριστικού προγράμματος της περιφέρειάς μας.
  • Τρόποι  αντιμετώπισης των άμεσων προβλημάτων, με στόχο την ελαχιστοποίηση  των απωλειών, δίνοντας έμφαση στον εσωτερικό  τουρισμό και διερευνώντας δυνατότητες επέκτασης της περιόδου.

Κύριε πρόεδρε,

θέλουμε να πιστεύουμε ότι κατανοείτε το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει πλέον η οικονομία της περιφέρειας μας αλλά και ο Τουριστικός Κλάδος και ελπίζουμε στη θετική σας ανταπόκριση».