Ποια τα θέματα που συζητήθηκαν αναλυτικά

Την Τρίτη 11 Απριλίου 2023 πραγματοποιήθηκε με μεικτό τρόπο (δια ζώσης και μέσω τηλεδιάσκεψης), η 7η Τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Αγράφων. Δεκαπέντε (15) ήταν τα θέματα που τους απασχόλησαν.

Αυτά αφορούσαν την εξειδίκευση πίστωσης (αφορά οικονομική ενίσχυση δύο δημοτών), την εξειδίκευση πίστωσης για φιλοξενία κλιμακίου καθηγητών και φοιτητών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στον Δήμο Αγράφων, την αποδοχή χρηματοδότησης ΥΠΕΣ από ΚΑΠ για την κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας, την έγκριση Πρακτικού Ι του διεθνούς δημόσιου ηλεκτρονικού διαγωνισμού -κάτω των ορίων- με ανοικτή διαδικασία μέσω ΕΣΗΔΗΣ για την: «Προμήθεια ενός (1) ελαστικοφόρου αρθρωτού φορτωτή για τον Δήμο Αγράφων στο πλαίσιο του Προγράμματος Φιλόδημος ΙΙ» εκτιμώμενης αξίας 155.000,00 ευρώ (με ΦΠΑ 24%) και κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομικής άποψης προσφορά βάσει βέλτιστης σχέσης ποιότητας – τιμής και την έγκριση απόδοσης λογαριασμού και απαλλαγή του υπολόγου κ. Νικόλαου Μαρούλη. Επίσης συζητήθηκε η έγκριση μελέτης και κατάρτιση όρων διακήρυξης του έργου «Εσωτερική οδοποιία Τοπικών Κοινοτήτων Δ.Ε. Φραγκίστας», η έγκριση μελέτης και κατάρτιση όρων διακήρυξης του έργου «Εσωτερική οδοποιία Τοπικών Κοινοτήτων Δ.Ε. Βίνιανης», η έκδοση εντάλματος Προπληρωμής και ορισμός υπολόγου για πληρωμή παραβόλου 1.541,14€ υπέρ Πράσινου Ταμείου για την επέμβαση του Δήμου σε δημόσια έκταση δασικού χαρακτήρα και τη διάνοιξη δρόμου στη Θέση «ΦΟΙΝΙΚΟΛΑ» έως θέση «ΠΑΠΑΒΡΕΤΗ» της Τ.Κ. Λημερίου, ο ορισμός δικηγόρου για άσκηση Πρόσθετης Παρέμβασης στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ευρυτανίας σε ανακοπή Λεωνίδα Βελεντζά κατά Ελληνικού Δημοσίου.

Η υποβολή πρότασης του Δήμου Αγράφων στον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής  που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης μέσα από το έργο “Δημιουργία εθνικού δικτύου μονοπατιών και διαδρομών πεζοπορίας», που είναι ενταγμένο στον Άξονα 1.4 «Αειφόρος χρήση των πόρων, ανθεκτικότητα στην κλιματική αλλαγή και διατήρηση της βιοποικιλότητας», η έγκριση και εξειδίκευση των πιστώσεων για τις δράσεις τουριστικής προβολής του Δήμου Αγράφων εγγεγραμμένων στον προϋπολογισμό για το έτος 2023, καθώς και η αποδοχή ή μη γνωμοδότησης δικηγόρου επί των αιτημάτων εξωδικαστικών συμβιβασμών: του Αντωνίου Μηλιά του Χρήστου, της Βασιλικής Ρίζου του Αθανασίου, της Αθηνάς Κατσιάδα του Δημητρίου και της ομόρρυθμης εταιρείας «Π. Τόλης – Ε. Θεοδώρου Ο.Ε.».