Η χάρη των Αγίων Αναργύρων τιμήθηκε με λαμπρότητα και φέτος στα Λεπιανά

3793

 

Πλήθος πιστών και προεκλογικές εξορμήσεις στη φετινή γιορτή

Όπως κάθε χρόνο την 1η Νοεμβρίου τιμώνται οι δύο θαυματουργοί Άγιοι, οι θεραπευτές, οι γιατροί που δεν έπαιρναν χρήματα, γι’ αυτό ονομάζονται και Ανάργυροι. Πολλά τα θαύματα σε ανθρώπους με προβλήματα υγείας, που κάνουν το τάμα τους και πηγαίνουν να προσκυνήσουν τους ναούς αφιερωμένους στους Αγίους Αναργύρους όπου κι αν αυτοί βρίσκονται. Το ίδιο συμβαίνει και με τους θαυματουργούς Αγίους στο χωριό Λεπιανά του Δήμου Αγράφων.

Η μνήμη των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού στα Λεπιανά, γιορτάστηκε και φέτος με μεγάλη κατάνυξη από πλήθος πιστών που κατέφθασαν την περασμένη Πέμπτη στο χωριό από κάθε κατεύθυνση. Στα Λεπιανά Ευρυτανίας είναι παράδοση πολλών ετών, να γιορτάζεται η μνήμη των Αγίων Αναργύρων στην ομώνυμη μεγάλη εκκλησία του χωριού, με τη Θεία Λειτουργία όπου ιερουργούν πολλοί ιερείς από όλες σχεδόν τις περιοχές της Ευρυτανίας.

Φέτος, το ‘παρών’ έδωσαν ο Βουλευτής Ευρυτανίας κ. Κώστας Κοντογεώργος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ. Αριστείδης Τασιός, ο οποίος συνοδευόταν από τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανό, ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής και πλήθος αντιδημάρχων, νυν και πρώην, καθώς και πολλοί υποψήφιοι Δήμαρχοι κλπ, μιας και οι εκλογές πλησιάζουν.

Μετά τη Θεία Λειτουργία ακολούθησε το καθιερωμένο πανηγύρι όπου είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν όλοι οι παραβρισκόμενοι, να πιουν καφέ, να γλεντήσουν και να ψωνίσουν από τους πλανόδιους πωλητές, οι οποίοι είναι πιστοί στην παράδοση χρόνων.