Πρωτόκολλο Συνεργασίας για τη δημιουργία ενός νέου εκθεσιακού θεσμού υπογράφτηκε μεταξύ της ΠΕΛ Αναπτυξιακής ΑΕ ΟΤΑ & της ΔΕΘ-HELEXPO.

Τα θεμέλια για τη δημιουργία ενός νέου, μεγάλου και σύγχρονου εκθεσιακού θεσμού στην καρδιά της Κεντρικής Ελλάδας μπήκαν στη Λαμία, όπου παρουσιάστηκε η Lamia Expo, που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας (ΠΕΛ) από τις 14-18 Ιουνίου 2023.

Η 1η Πολυκλαδική Έκθεση Lamia Expo Central Greece Event αποτελεί ουσιαστικά το “εναρκτήριο λάκτισμα” για την εκκίνηση ενός καινοτόμου εκθεσιακού θεσμού στην Κεντρική Ελλάδα, τη διοργάνωση του οποίου έχει ο φορέας ΠΕΛ Αναπτυξιακή ΑΕ ΟΤΑ με την ενεργό στήριξη της ΔΕΘ-HELEXPO.

Η υλοποίηση του παραπάνω εγχειρήματος επισφραγίστηκε με την υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας (MOU) ανάμεσα στη ΔΕΘ-HELEXPO και στην ΠΕΛ Αναπτυξιακή ΑΕ ΟΤΑ.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου παρουσιάστηκε η νέα εταιρική ταυτότητα της Lamia Expo Central Greece Event, η οποία θα αποτελέσει το κομβικό σημείο δικτύωσης και ανάπτυξης για την Κεντρική Ελλάδα παρουσιάζοντας ένα ευρύ φάσμα προϊόντων και υπηρεσιών με B2B και B2C συναντήσεις.

Πρωτογενής τομέας, ενέργεια, κατοικία, εμπόριο, αυτοκινητοβιομηχανία, υπηρεσίες, τεχνολογίες, μεταποίηση, αγροδιατροφή, τουρισμός, βιομηχανία, εξοπλισμός, λιανική θα δώσουν τον ρυθμό της φετινής διοργάνωσης, ενώ και οι παράλληλες εκδηλώσεις, όπως ημερίδες και συναυλίες γνωστών καλλιτεχνών και μουσικών σχημάτων, θα γίνουν πόλος έλξης για τους επισκέπτες.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Φάνης Σπανός, υπογράμμισε ότι «η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ο Δήμος Λαμιέων και το Επιμελητήριο Φθιώτιδας κάναμε πέρυσι την αρχή για την αναγέννηση της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας. Ενός θεσμού που μας εμπνέει όλους και μας υποχρεώνει όλους να δουλέψουμε μεθοδικά και συνεργατικά για να πετύχουμε! Η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας μπαίνει σε νέα εποχή. Πιο σύγχρονη πλέον η “Lamia Expo” έχει τους καλύτερους συμμάχους. Έχει την υποστήριξη της ΔΕΘ Helexpo. Έχει -κυρίως- όλους εμάς τους Στερεοελλαδίτες που αγαπάμε και στηρίζουμε τον θεσμό. Όλοι μαζί, ενωμένοι προετοιμάζουμε τη μεγάλη πολυκλαδική έκθεση που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο. Στόχος μας να αγγίξουμε κατά το δυνατόν τα υψηλά στάνταρ της “ΠΕΛ”. Να κάνουμε ένα ακόμη αναπτυξιακό άλμα για τη Στερεά Ελλάδα».

Ο Πρόεδρος της ΔΕΘ-HELEXPO, κ. Τάσος Τζήκας, σημείωσε από την πλευρά του ότι “είναι γνωστή η έμφαση που δίνει η ΔΕΘ-HELEXPO στη χάραξη της περιφερειακής της πολιτικής, καθώς πιστεύει πως η ανάπτυξη θα έρθει από την περιφέρεια. Από τη Θράκη μέχρι την Πελοπόννησο και την Κρήτη ο εθνικός εκθεσιακός φορέας έχει προσφέρει τη γνώση, την εμπειρία και την τεχνογνωσία του, θέλοντας να ενισχύσει τις τοπικές οικονομίες και κοινωνίες. Προς αυτή την κατεύθυνση ανταποκριθήκαμε στην πρόσκληση του Φορέα Π.Ε.Λ. Αναπτυξιακή Α.Ε. Ο.Τ.Α. –που αποτελείται από τον δήμο Λαμιέων, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Επιμελητήριο Φθιώτιδας- να στηρίξουμε την εν λόγω έκθεση και να προσφέρουμε την εκθεσιακή μας τεχνογνωσία, προσδοκώντας σε σημαντικά οφέλη για την περιοχή. Στεκόμαστε αρωγοί στην προσπάθεια του Φορέα Π.Ε.Λ. Αναπτυξιακή Α.Ε. Ο.Τ.Α. για την επιτυχή επαναλειτουργία της εμπορικής έκθεσης σε νέα σύγχρονα πρότυπα”.