Η easyjet ήρθε στο αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου και πετά για Λονδίνο

3522

Νέες προοπτικές για τον τουρισμό στην Ευρυτανία;

Πιθανά μια σημαντική εξέλιξη για τον τουρισμό στην Ευρυτανία και το άνοιγμα σε αγορές του εξωτερικού, με την εισροή ξένων τουριστών, γνωστό και ως ‘incoming’. Η αεροπορική εταιρία Εasy Jet ξεκινά πτήσεις για Λονδίνο από το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου για τους καλοκαιρινούς μήνες αρχικά. Οι πτήσεις ξεκινούν στις 27 Ιουνίου 2018 και αν και δεν υπάρχει προγραμματισμός για κάποιο γκρουπ που θα αποβιβαστεί με προορισμό την Ευρυτανία, το νέο σίγουρα είναι αισιόδοξο για το μελλοντικά σχέδια τουριστικής ανάπτυξης, σε Στερεά Ελλάδα και Θεσσαλία.

Φυσικά και για όσους θέλουν από την Κεντρική Ελλάδα με χαμηλό κόστος να επισκεφτεί Ευρωπαϊκές χώρες, μπορούν πολύ οικονομικά, γλιτώνοντας καύσιμα, διόδια και πάρκινγκ για να φτάσουν στο αεροδρόμιο της Αθήνας, να πετάνε απευθείας για Λονδίνο, Αμστερνταμ, Μόναχο, Βιέννη, Βρυξέλλες κ.ά.

Επίσης σύμφωνα με τους τουριστικούς πράκτορες πρόκειται να πραγματοποιηθούν πτήσεις τσάρτερ προς Παρίσι, Λονδίνο και Άμστερνταμ, ενώ τέλη Απριλίου αρχίζουν οι πτήσεις για Μόναχο κάθε Σάββατο, ενώ προγραμματίζονται πτήσεις για Βρυξέλλες Τετάρτη και Σάββατο. Επίσης σύμφωνα με δημοσιεύματα στον προγραμματισμό της Austrian μπήκε το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου για πτήσεις για Βιέννη από τον προσεχή Ιούνιο μία φορά την εβδομάδα, ενώ μία ακόμη εταιρεία για δύο μήνες του καλοκαιριού έχει προγραμματίσει δύο πτήσεις κάθε εβδομάδα για Λονδίνο.