Την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023, στις 9 το βράδυ, σε ένα γεμάτο Συνεδριακό Κέντρο, οι μαθητές και οι μαθήτριες του ΓΕΛ Καρπενησίου, πιστοί και πιστές στη θεατρική παράδοση του σχολείου τους που ξεκίνησε πριν από 17 χρόνια, παρουσίασαν στο κοινό της πόλης μία παράσταση πραγματικά υψηλής ποιότητας.

Ο τίτλος του έργου ήταν «Ο Μπρεχτ αγκαλιάζει τον Ιονέσκο» και πρόκειται για ένα πάντρεμα του «επικού» θεάτρου του  Μπρεχτ με το θέατρο του «παραλόγου» του Ιονέσκο. Τα παιδιά του Γενικού Λυκείου Καρπενησίου πέρασαν υψηλά μηνύματα μέσα από τις αντιμιλιταριστικές, αντιφασιστικές ιστορίες του Γερμανού δραματουργού και το προφητικό κείμενο του σπουδαίου Ρουμάνου συγγραφέα.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του ΓΕΛ Καρπενησίου, μέσα σε ένα λιτό σκηνικό, όπως απαιτούν οι δύο αυτές μορφές θεάτρου, υπερασπίστηκαν το δύσκολο έργο τους πάνω στη σκηνή με υψηλές υποκριτικές δεξιότητες. Μας μετέφεραν συνεχώς από την κωμωδία ή και την γελοιότητα της ζωής στην τραγωδία της και ξανά πίσω. Σε αυτό που είναι η ιστορία της ανθρωπότητας τόσους αιώνες τώρα.

Στο τέλος της παράστασης ο διευθυντής του Γενικού Λυκείου κ. Σπύρος Μπουλάκος, φανερά συγκινημένος, συνεχάρη τα παιδιά και τη σκηνοθέτρια της παράστασης. Τα ίδια τα παιδιά ζήτησαν να διαβάσουν λίγα λόγια που είχαν ετοιμάσει όλα μαζί: «Γελάσαμε», είπαν, «κλάψαμε, τσακωθήκαμε, μα ταυτόχρονα αγαπηθήκαμε και δεθήκαμε σαν ομάδα. Φυσικά, τίποτα από όσα είδατε σήμερα δεν θα είχαν γίνει, αν δεν ήταν δίπλα μας η κυρία Σταμάτη. Την ευχαριστούμε λοιπόν για τον κόπο της και τις θυσίες της. Για τις αμέτρητες στιγμές χαράς που μας χάρισε. Για την τόσο οικεία ατμόσφαιρα που κατάφερε να δημιουργήσει από την πρώτη στιγμή κιόλας. Για την υπομονή της. Την ευχαριστούμε, γιατί πίστεψε σε μας, όταν εμείς νιώθαμε ότι δεν θα τα καταφέρουμε. Κι όμως με τη βοήθειά της, τα καταφέραμε και βγάλαμε ένα μικρό θαύμα, όπως είχε πει και η ίδια».

Το Γενικό Λύκειο Καρπενησίου ευχαριστεί θερμά όσους στήριξαν τη θεατρική τους προσπάθεια. Την ΕΚΕΠΠΑΔΗΚ, τους κυρίους Ανδρέα Κακούρα και Κώστα Κοντοπάνο, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καρπενησίου, τους γονείς των μαθητών – ηθοποιών, τον κ.  Στελιο Κοντοκώστα και την κ. Ανθή Μουλιανίτη για την ανιδιοτελή προσφορά τους χρόνια τώρα, το κοινό της πόλης και πάνω απ’ όλα τα υπέροχα παιδιά που έφεραν πανάξια εις πέρας αυτό το δύσκολο έργο.

Οι συντελεστές της παράστασης ήταν οι: Οι μαθητές που πρωταγωνίστησαν, Βρέκου Ιωάννα, Γκορόγιας Κωνσταντίνος, Γκούρα Άννα, Ελεζάι Γιονίντα, Ζήση Πέγκυ, Κατσιάδας Στάθης, Κλείτσα Άννα Μαρία, Μαυραγάννη Κατερίνα, Μπακατσιά Ιωάννα – Καλλιόπη, Μπασιαδήμα Ιωάννα, Τσιαμάκη Αλεξάνδρα, Χαβέλου Άννα. Επίσης η Μαστροκώστα Φωτεινή (Τεχνικός ήχου), Μπλάνη Λαμπρινή (Τεχνικός φωτισμού),  Ανδρεάκη Αγγελική, Μπέσσα Σταυρούλα, Σενκάι Ελίνα, Χαβέλου Όλγα (Τεχνικοί σκηνής), Βασιλική Σταμάτη (Επιμέλεια Μουσικής). Την Σκηνοθεσία της παράστασης έκανε η κα Βασιλική Σταμάτη και η επιμέλεια σκηνικών και κοστουμιών έγινε απ΄ όλους τους μαθητές που συμμετείχαν.