Ανάστατοι οι κάτοικοι στη βόρεια Εύβοια – Ταξιδιώτες από τη Σερβία που έφτασαν οδικώς με γκρουπ στην Αιδηψό!…

Συναγερμός στις Υγειονομικές Αρχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας από επιβεβαιωμένο κρούσμα σε γκρουπ ταξιδιωτών από τη Σερβία, στην Αιδηψό της Βόρειας Εύβοιας. Ένας άνδρας από το γκρουπ γύρω στα 50, αισθάνθηκε αδιαθεσία και μετέβη στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας. Αγνοώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα, τους έστειλαν στο Νοσοκομείο Λαμίας (μαζί με τη γυναίκα του), με ταξί! Φθάνοντας λοιπόν στο Νοσοκομείο Λαμίας, τους έγινε μοριακό τεστ με το οποίο διαπιστώθηκε ότι νοσούν από covid-19.

Ο ίδιος μαζί με τη γυναίκα του ταξίδεψαν από τη Βαλκανική χώρα στην Ελλάδα, με γκρουπ 20 ατόμων στις 4 Ιουλίου και κατέλυσαν σε ξενοδοχείο της Αιδηψού.

Όπως ήταν φυσικό από την Πολιτική Προστασία και τη Γενική Διεύθυνση Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  της ΠΣτΕ, ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου ιχνηλάτησης των επαφών των δύο Σέρβων και κυρίως του εντοπισμού του ταξιτζή που τους μετέφερε στο Νοσοκομείο Λαμίας.

Παράλληλα στο Νοσοκομείο Λαμίας εξετάζεται που θα νοσηλευτεί το περιστατικό, που όπως σημειώσαμε παρουσιάζει συμπτώματα, αλλά ήπια, της ασθένειας. Η γυναίκα του είναι ασυμπτωματική. (πηγή: lamiareport.gr)