Σύμφωνος να συμβάλλει στην ολοκληρωτική αναστήλωση της γέφυρας Μανώλη δήλωσε ο Δήμαρχος Αγράφων Αλέξης Καρδαμπίκης, τονίζοντας ότι θα προχωρήσει και στις απαιτούμενες ενέργειες και σε συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες της περιοχής για την ολοκλήρωση του έργου. Παράλληλα αναμένεται η ανταπόκριση του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ευρυτανίας Άρη Τασιού, αλλά και των υπολοίπων εκπροσώπων της Ευρυτανίας, σύμφωνα με το Σύλλογο Φίλοι Γέφυρας Μανώλη.
Να θυμίσουμε ότι στο ιστορικό Γεφύρι του Μανώλη είχαν πραγματοποιηθεί εργασίες αντιστήριξης που έγιναν στα βάθρα το 2018 και το 2019 από το υπουργείο Πολιτισμού, με αποτέλεσμα να διασωθεί από την ολοκληρωτική κατάρρευση της γέφυρας. Πλέον ο Σύλλογος Φίλοι Γέφυρας Μανώλη επιθυμεί την πλήρη αναστήλωση της, όπως ήταν στην αρχική της μορφή, ώστε να μπορούν οι επισκέπτες να περπατήσουν επάνω σε αυτή και να θαυμάσουν την ιστορία 360 ετών. Η ολοκληρωτική αναστήλωση θα συμβάλλει στα μέγιστα την τουριστική προβολή του τόπου, καθώς βρίσκεται στην Λίμνη Κρεμαστών που είναι σε τροχιά ανάπτυξης.
Ο εκπρόσωπος του Συλλόγου κ. Γρηγόρης Φέρρας, αναφέρει τα εξής για το θέμα: «Να ενημερώσουμε τους αναγνώστες μας ότι για την ολοκληρωτική αναστήλωση της γέφυρας εκδήλωσε άμεσα το ενδιαφέρον του ο Δήμαρχος Αγράφων κ.Αλέξης Καρδαμπίκης ο οποίος θα προχωρήσει και στις απαιτούμενες ενέργειες και σε συνεργασία πολύ σωστά με τις τοπικές κοινότητες της περιοχής να παλέψουμε σε ολοκλήρωση του έργου. Αναμένουμε τις ενέργειες του αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε Ευρυτανίας κ.Αριστείδη Τασιό, καθώς και του βουλευτή Ευρυτανίας κ.Κώστα Κοντογεώργου. Το Μνημείο αφορά όλους μας και η Πολιτεία δια μέσω των θεσμικών φορέων του νομού πρέπει να προβεί στην ολοκληρωτική αναστήλωση».