Σταμάτησαν οι έρευνες εντός της Λίμνης

Παράκτια συνεχίζουν οι διασώστες

Άφαντη παραμένει η 48χρονη αγνοούμενη, κάτοικος Καρπενησίου 13 μέρες μετά από την εξαφάνισή της, με τις αρχές πλέον να ερευνούν όλα τα ενδεχόμενα.

Συνεχίζονται οι έρευνες

Έπειτα από νέο κάλεσμα της Αστυνομίας από το πρωί της Πέμπτης 29/9, συγκροτήθηκε 5μελής ομάδα του Διασωστικού Σώματος Ευρυτανίας και μετέβη στη Λίμνη Κρεμαστών ξανά, η οποία αποφασίστηκε από τους υπευθύνους να ερευνήσει παράκτιες περιοχές περιμετρικά της γέφυρας της Τατάρνας. Η ομάδα του Διασωστικού χωρίστηκε σε 2 επιμέρους ομάδες οι οποίες επιβιβάστηκαν στις βάρκες που ήταν διαθέσιμες για τις έρευνες. Οι παράκτιες περιοχές που ελέγχθηκαν ήταν σε μήκος περίπου 24km την πρώτη μέρα ενώ συνεχίστηκαν και την επομένη. Παράλληλα κοντά στη γέφυρα επιχειρούσε το υποβρύχιο drone της

εθελοντικής ομάδας ΟΦΚΑΘ από τη Θεσσαλονίκη, ειδική ομάδα βατραχανθρώπων του Λιμενικού Σώματος, η 7η και η 2η ΕΜΑΚ, οι οποίοι όμως αποσύρθηκαν από την υπόθεση την Παρασκευή αφού δε βρήκαν τίποτα μέσα στη Λίμνη, παρόλο που είχαν εικόνα από πολύ μεγάλο τμήμα της. Στο χερσαίο παραλίμνιο κομμάτι ερευνούσαν την περιοχή πυροσβέστες από το Καρπενήσι και από το κλιμάκιο της Γρανίτσας, καθώς και άντρες της Δ´ κυνηγετικής Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδας, οι οποίοι μαζί με τα μέλη του Διασωστικού Σώματος Ευρυτανίας συνεχίζουν την αναζήτηση της αγνοουμένης παράκτια της λίμνης.

Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου οι έρευνες επικεντρώθηκαν στα βασικά πιθανά σημεία κοντά στη γέφυρα, σε απόκρημνες ακτές της λίμνης, φτάνοντας αργά το απόγευμα για τέταρτη φορά, μέχρι την περιοχή του φράγματος των Κρεμαστών. Η 7η ΕΜΑΚ με το φουσκωτό που διαθέτει έκανε έρευνες για άλλη μια φορά προς την περιοχή του Αχελώου. Οι πυροσβέστες από το κλιμάκιο της Φουρνάς και της Γρανίτσας ερεύνησαν ξανά πιθανά σημεία των ακτογραμμών, κάποιοι πεζοπορώντας και οι υπόλοιποι μαζί με τα μέλη του Διασωστικού Σώματος Ευρυτανίας, ως πλήρωμα στο σκάφος που διαθέτει καθημερινά για τις έρευνες η Αντιπεριφέρεια Ευρυτανίας.

Από την πρώτη μέρα του συμβάντος έχουν γίνει έρευνες από τους εμπλεκόμενους φορείς σε όλα τα πιθανά σημεία της λίμνης με πάρα πολλές διελεύσεις καθημερινά. Το διασωστικό σώμα υπολογίζει ότι από την αρχή των ερευνών έχουν διανυθεί πάνω από 590 χιλιόμετρα, σύμφωνα με τις καταγραφές του gps, κοντά στις ακτογραμμές της λίμνης αλλά και στα κεντρικά σημεία πλεύσης από την περιοχή της προβλήτας της Σιβίστας μέχρι το φράγμα. Με το drone που διαθέτει μέλος της ομάδας του διασωστικού, έγιναν πτήσεις και για εναέριο έλεγχο των ακτογραμμών. Παράλληλα η 7η ΕΜΑΚ έκανε έλεγχο σε άλλα παράκτια σημεία της λίμνης. Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες ελέγχθηκε επίσης η τρύπα της Τατάρνας από άντρες της 7ης ΕΜΑΚ, οι οποίοι κατέβηκαν στο σημείο με σχοινιά. Στις έρευνες συμμετείχαν επίσης άντρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρπενησίου, του αστυνομικού τμήματος Κερασοχωρίου, και της Αστυνομίας Καρπενησίου.

Δυστυχώς οι έρευνες δεν έφεραν κάποιο αποτέλεσμα, οπότε και θα συνεχιστούν.

Το χρονικό της υπόθεσης

Όλα ξεκίνησαν την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022, το απόγευμα, όταν η Αστυνομία Καρπενησίου ειδοποιήθηκε να μεταβεί άμεσα στη Λίμνη Κρεμαστών και συγκεκριμένα στη Γέφυρα Τατάρνας γιατί αγνοείται η 48χρονη βοηθός μικροβιολόγου από το Καρπενήσι, γνωστή στην τοπική κοινωνία λόγω της εργασίας της και των κοινωνικών της επαφών.

Στη μέση ακριβώς της Γέφυρας βρέθηκε το αυτοκίνητο της 48χρονης κλειδωμένο, σύμφωνα με πληροφορίες και η νεαρή γυναίκα να αγνοείται, ενώ μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκε ένα ζευγάρι παπούτσια, το κινητό, τα προσωπικά της αντικείμενα και ένα ιδιόχειρο 10σέλιδο σημείωμα, το περιεχόμενο του οποίου δεν έχει γίνει γνωστό, αλλά θεωρείται από τις αρχές κρίσιμο για την διερεύνηση της υπόθεσης. Κανένα στοιχείο όμως προς το παρόν δεν επιβεβαιώνεται από τις αστυνομικές αρχές. Άμεσα η Αστυνομία Καρπενησίου βρέθηκε στο σημείο όπου ξεκίνησε τις έρευνες εντοπισμού της γυναίκας, που έχει να δώσει σημεία ζωής από τις 15.30 το μεσημέρι, Μαζί έσπευσαν και η Πυροσβεστική, μέλη του Ελληνικού Διασωστικού Σώματος Ευρυτανίας, μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Αγράφων, την 7η ΕΜΑΚ από τη Λαμία και απλούς πολίτες. Η έρευνα κράτησε μέχρι αργά το βράδυ αλλά απέβη άκαρπη.

Στην τελευταία της ανάρτηση στα socialmedia η γυναίκα έχει αναρτήσει μια φωτογραφία από την κορυφή του βουνού και κοιτάει προς την άλλη γέφυρα της Λίμνης των Κρεμαστών, τη Γέφυρα Επισκοπής και όπως φαίνεται η λήψη δεν ήταν εκείνης της μέρας, αλλά προγενέστερες. Στις έρευνες εντοπισμού και διάσωσης είχαν επιστρατευτεί, δύτες, βάρκες ακόμη και drone, που σάρωσαν όλη την λίμνη. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι άκαρπες προσπάθειες εντοπισμού μέσα στη λίμνη, οδήγησαν τα συνεργεία που συμμετέχουν στις έρευνες να ψάχνουν και στη στεριά περιμετρικά της λίμνης.

Νέα διάσταση στην υπόθεση από τη μαρτυρία του γιου της

Νέα διάσταση στο θρίλερ με την 48χρονη γυναίκα που έχει εξαφανιστεί δίνει η μαρτυρία του γιου της στον ΑΝΤ1, ο οποίος παραδέχθηκε ότι μερικές ημέρες πριν την εξαφάνιση της μητέρας του η γυναίκα είχε βρεθεί σε μια άλλη γέφυρα από την οποία είχε επιχειρήσει να βάλει τέλος στη ζωή της ενώ αποκάλυψε ότι ήταν εκείνος που τότε την είχε σώσει και την είχε σταματήσει από το απονενοημένο διάβημα. Όπως αναφέρθηκε στον ΑΝΤ1 την Παρασκευή (30/09) ολοκληρώθηκαν οι έρευνες με το σόναρ στη Λίμνη των Κρεμαστών, συνεχίζονται σε νέα τοποθεσία.