Από τις 18 μέχρι τις 20 Οκτωβρίου ο Μητροπολίτης Καρπενησίου κ.κ. Γεώργιος πραγματοποίησε με ομάδα κληρικών της Ευρυτανίας προσκυνηματική εκδρομή στο ιερό νησί της Τήνου. Κατά την επίσκεψή τους στο νησί είχαν την ευλογία να επισκεφθούν και να λειτουργήσουν στον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας και να προσκυνήσουν την θαυματουργό εικόνα της Μεγαλόχαρης και τέλεσαν παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο για τους απανταχού της γης Ευρυτάνες. Στο πλαίσιο του ιερού προσκυνήματος πραγματοποιήθηκε επίσης επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αγίας Πελαγίας, όπου φυλάσσονται τα λείψανα της Αγίας και ξενάγηση στους χώρους της Μονής, αλλά και του νησιού από τον πρωτοπρ. Νικόλαο Μαραγκό από την ενορία της Στενής Τήνου. Ο Αρχιερατικός Επίτροπος της νήσου πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός καλωσόρισε εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Δωροθέου τον κ.κ. Γεώργιο και τους Ευρυτάνες ιερείς.

Την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου εορτή του Αγίου Αρτεμίου τελέσθηκε δοξολογία για τον προστάτη του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας με τη συμμετοχή όλων των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας της νήσου. Μετά το πέρας της δοξολογίας ο Μητροπολίτης Καρπενησίου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους διοικητές των Σωμάτων Ασφαλείας αλλά απηύθυνε και λόγο αγάπης στους αστυνομικούς συγχαίροντας τους για το έργο που επιτελούν. Οι ιερείς δέχθηκαν ξενάγηση στους χώρους του προσκυνήματος από τον αρχιμ. Ιάκωβο Σέτα, ιεροκήρυκα του προσκυνήματος.

Η φιλοξενία τόσο του π. Γεωργίου Φανερού και των συνεργατών του, όσο και του κ. Θωμά Καραβίδα Ευρυτάνα στην καταγωγή επιτυχημένου επιχειρηματία του νησιού υπήρξε πλουσιοπάροχη.