Με επιτυχία, σύμμαχο τον καιρό και με την τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων, ολοκληρώθηκαν οι πρωτότυποι αγώνες Agility BH/ IGP που πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά το Σάββατο 29 και Κυριακή 30 Μαΐου 2021, στο Αθλητικό Κέντρο Καρπενησίου, με τη συμμετοχή 65 συνολικά Βελγικών Ποιμενικών από όλη την Ελλάδα από τον Κυνοφιλικό Όμιλο Βελγικών Ποιμενικών Ελλάδας και σε συνεργασία με τον Δήμο Καρπενησίου, την Π.Ε. Ευρυτανίας και τον Δήμο Μακρακώμης.

Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν ενόψει του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Βελγικών Ποιμενικών που θα φιλοξενηθεί τον Μάιο του 2022 στο Καρπενήσι. Οι συμμετέχοντες και οι περίπου 150 συνοδοί τους που βρέθηκαν στην πόλη, δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την περιοχή και τις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου και ανανέωσαν το ραντεβού για τους επόμενους αγώνες.

Οι τετράποδοι πρωταγωνιστές κέρδισαν τις εντυπώσεις στα επίπεδα igp1, 2,3 μέσα από μια σειρά ασκήσεων κατά τις οποίες ο σκύλος διαγωνίστηκε ως προς την αντοχή του, το χαρακτήρα του, την ευκινησία του, το ταπεραμέντο, το κουράγιο, την ευφυΐα, αλλά και την αφοσίωση στον χειριστή του και την επιθυμία του για εργασία.