Ένα νέο βιβλίο, 96 σελίδων, παρακαταθήκη για την Ευρυτανία, είναι έτοιμο για εκτύπωση και πρόκειται για τη συλλογή άρθρων του ιστορικού ερευνητή Δημήτρη Ι. Φαλλή, που δημοσιεύτηκαν από το 1986 έως το 1993, στα περιοδικά και στις εφημερίδες των Συλλόγων, «Ο ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ», «ΤΟΡΝΙΩΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ» και «ΧΩΡΙΑΤΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ». Τιτλοφορείται ‘Καστανιά – Τόρνος και Πρόδρομος Ευρυτανίας’ και όπως φανερώνει και ο τίτλος του, είναι καταγραφή πολύ σημαντικών οδοιπορικών με αφορμή την αναζήτηση του μύθου για την ύπαρξη μαντείου στην περιοχή, με μοναδικές πληροφορίες που συνέλεξε ο πολυγραφότατος και αεικίνητος μέχρι και σήμερα, παρά τα 93 χρόνια του, ο κ. Φαλλής, για τα χωριά Καστανιά, Τόρνο και Πρόδρομο.

Για την Καστανιά, η έρευνα του κ. Φαλλή είχε επικεντρωθεί στην τοποθεσία της Ιστορικής Αποκλείστρας που αποτέλεσε στα χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης το ασφαλέστατο καταφύγιο χιλιάδων άμαχου πληθυσμού της Δυτικής Στερεάς που αναζητούσαν τη σωτηρία τους κατά τη διάρκεια των τουρκικών επιδρομών. Τρία χωριά με σημαντική παρουσία στην αρχαία και νεότερη ιστορία. Σε ότι αφορά τον Τόρνο, γίνονται αναφορές για την περιοχή  Μεγάλη Βρύση όπου βρίσκονταν κατά παράδοση ο οικισμός πριν την εγκατάσταση στον Τόρνο.

Την έκδοση ανέλαβε ο Σύλλογος Καστανιωτών Ευρυτανίας ‘Ο Άγιος Δημήτριος’  και την ηλεκτρονική επεξεργασία και επιμέλεια έκανε ο Θεολόγος κ. Ζαχαρίας Ζηνέλης. Αν οι συνθήκες το επιτρέψουν η παρουσίασή του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο καλοκαίρι στην Καστανιά.