Τι συμβαίνει στην Ευρυτανία

Χωρίς δουλειά πρόκειται να μείνουν εν μέσω πανδημίας 150 επικουρικοί υπάλληλοι και συγκεκριμένα στις 31 Μαρτίου 2021, που απασχολούνταν στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας του Υπουργείου Εργασίας, στις δομές φιλοξενίας ηλικιωμένων, χρονίως πασχόντων και ΑμεΑ, παιδιών. Οι ίδιοι τονίζουν ότι υφίστανται αδικία μετά από αρκετά έτη εργασίας και κάλυψης σημαντικών κενών στις δομές αυτές. Μάλιστα οι εν λόγω υπάλληλοι ζητούν την στήριξη του ΠΟΕΔΗΝ, ενώ καλούν τον Υπουργό Εργασίας να δώσει μία λύση στο ζήτημα αυτό.

Στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Ευρυτανίας εργάζονται επικουρικοί υπάλληλοι που θα λήξει αυτοδίκαια η σύμβασή τους το Μάρτιο, ενώ ένας εξ αυτών θα παραμείνει γιατί είναι επιτυχών στην προκήρυξη 7Κ. Το αμέσως επόμενο διάστημα, σύμφωνα με πληροφορίες μας, θα προκηρυχθούν 10 θέσεις υπαλλήλων, όπου θα μπορούν να κάνουν αίτηση και οι απολυθέντες επικουρικοί.

Η ανακοίνωση της Πανελλαδικής Επιτροπής Αγώνα Προνοιακών Επικουρικών

«Εν μέσω πανδημίας, στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας του Υπουργείου Εργασίας, τις δομές φιλοξενίας ηλικιωμένων, χρονίως πασχόντων, ΑμεΑ, παιδιών, απολύονται 150 επικουρικοί εργαζόμενοι!!! Απολύονται μετά από χρόνια συνεχόμενης, αδιάλειπτης εργασίας (3 ως 7 έτη). Απολύονται οι εργαζόμενοι που μεγάλωσαν τα παιδιά σαν δικά τους παιδιά. Απολύονται οι εργαζόμενοι που με τα χρόνια έγιναν δεύτερη οικογένεια των ηλικιωμένων, των φιλοξενούμενων ΑμεΑ. Απολύονται ενώ καλύπτουν τραγικά κενά, πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Απολύονται εν μέσω πανδημίας covid-19. Απολύονται ενώ έχουν ασθενήσει από κορωνοϊό. Απολύονται ενώ δεν βγαίνουν οι βάρδιες. Απολύονται ενώ δουλεύουν σκληρά, πάνω από τις δυνάμεις τους. Οι 150 επικουρικοί είναι ένα μόνο μέρος των συναδέλφων πάνω από τους οποίους κρέμεται η απειλή της απόλυσης. Στις 31 Μαρτίου 2021 λήγουν και άλλες Συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου, καθώς και οι συμβάσεις άλλων 500 επικουρικών που προσλήφθηκαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας. Είναι οι συνάδελφοι που μαζί με το μόνιμο προσωπικό δίνουν μάχη για την προστασία της ζωής, της υγείας των πιο ευάλωτων συνανθρώπων μας σε αυτές τις κρίσιμες ώρες. Είναι οι συνάδελφοι που χειροκροτήθηκαν γιατί είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στην πανδημία. Γνωρίζουμε τη δουλειά μας και ξέρουμε ότι δεν περισσεύει κανείς. Ζητούμε από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων να δώσει λύση άμεσα. Ζητούμε από την ΠΟΕΔΗΝ και τους Συλλόγους εργαζομένων να μπουν μπροστά και να μας στηρίξουν στη διεκδίκηση του αυτονόητου. ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ, ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ. Ζητούμε να πάρουν θέση τα πολιτικά κόμματα καθώς και κάθε εμπλεκόμενος φορέας. Ζητούμε από τις Διοικήσεις των Κέντρων να πάρουν θέση και να υπερασπιστούν τις δομές και τους εργαζομένους τους».