Τι απαντά ο Τασιός

Σε καταγγελία προς τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ευρυτανίας κ. Τασιό Αριστείδη, προχωρά ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Τριποτάμου, Αθανάσιος Βασιλείου για το άθλιο οδικό δίκτυο που ενώνει συνοικισμό του χωριού του και το Μοναστήρι της Τατάρνας με τον κεντρικό δρόμο. Στην καταγγελία-αναφορά, χαρακτηριστικά αναφέρει:

«Αξιότιμε κύριε Αντιπεριφερειάρχη, αγαπητοί μου συγχωριανοί και Αγραφιώτες, ένιωσα την ανάγκη μέσα από την αγανάκτηση που με κυριεύει όσον αφορά το οδικό δίκτυο από τον συνοικισμό Σταυρό μέχρι και το μοναστήρι της Τατάρνας που πλέον έχει φτάσει στα όριά του και κρίνεται πλέον ακατάλληλος για την διέλευση των οχημάτων. Προβαίνω στην ενέργεια αυτή της καταγγελίας προς τον Αντιπεριφερειάρχη κύριο Τάσιο Αριστείδη, διότι γνωρίζουν όλοι οι φορείς, περιφέρεια, δήμος Αγράφων ότι από το 2017 έχουν πιστωθεί για το συγκεκριμένο έργο 450.000 ευρώ επί θητείας του κυρίου Μπακογιάννη. Έκτοτε ουδέποτε έγιναν ενέργειες να υλοποιηθεί το έργο από την περιφέρεια ή την προηγούμενη δημοτική αρχή. Ύστερα από την έντονη αντίδραση των κατοίκων τού χωριού μας, στις 13/05/2020 παρόντων των κατοίκων, του αντιδημάρχου κυρίου Γκορόγια Παναγιώτη και εμού, συναντηθήκαμε με τον Αντιπεριφερειάρχη, ο οποίος μας διαβεβαίωσε ότι το έργο τείνει προς υλοποίηση. Συγκεκριμένα μας ανέφερε ότι τον Ιούλιο του 2020 περνάει περιφερειακό συμβούλιο και στην συνέχεια δημοπρατείται ώστε άμεσα να ξεκινήσουν οι εργασίες συντήρησης και βελτίωσης του δρόμου. Λοιπόν φίλοι μου φτάνουμε στον Σεπτέμβριο και η κατάσταση παραμένει δυστυχώς η ίδια. Και ερωτώ τον κ. Τασιό τώρα που έρχεται η περίοδος των φθινοπωρινών βροχοπτώσεων και κατά πάσα πιθανότητα ο δρόμος θα κοπεί στα δύο, ποιος θα φέρει την ευθύνη που θα αποκλειστεί το χωριό μας; Ποιος θα φέρει την ευθύνη που δεν θα έχει πρόσβαση το ασθενοφόρο γιατί το χωριό του Τριποτάμου αποτελείται κυρίως από ηλικιωμένους κατοίκους; Λοιπόν κύριε Αντιπεριφερειάρχη πριν βρεθούμε προ τετελεσμένων γεγονότων, σας καλώ άμεσα να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία της υλοποίησης του έργου, γιατί η αγανακτισμένοι πλέον είναι πολλοί. Εάν θέλετε σαν φορέας να πράξετε σωστά όπως συμβαίνει σε αντίστοιχα έργα τα οποία εκτελούνται άμεσα πρέπει να το κάνετε “χτες” και όχι αύριο .Πλέον από εσάς δεν περιμένουμε υποσχέσεις θέλουμε πράξεις..!».

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Τασιό, μας ενημέρωσε ότι έχει ήδη συζητηθεί το θέμα στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και έχει ληφθεί η υπ.αρ. 1029 για τη δημοπράτηση του έργου, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η υλοποίησή του.