• ‘Αέρας αλλαγής’ στο Καρπενήσι
  • Μήνυμα ενότητας και σοβαρότητας στα Άγραφα

Στην τελική ευθεία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου έχουμε ήδη μπει, μιας και πριν από λίγες ημέρες έκλεισαν και επίσημα οι συνδυασμοί. Συγκεκριμένα, η 31η Αυγούστου 2023 ήταν η τελική ημερομηνία κατάθεσης των συνδυασμών στα Πρωτοδικεία της χώρας και σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών περισσότεροι από 151 χιλιάδες πολίτες θα δώσουν την «μάχη» του σταυρού στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου. Περίπου δηλαδή το 2% των Ελλήνων πολιτών είναι υποψήφιοι.

Οι περιφερειακοί συνδυασμοί σε όλη την χώρα είναι 78, ενώ οι δημοτικοί συνδυασμοί φτάνουν τους 1.222. Υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι είναι συνολικά είναι 63.906. Υποψήφιοι δημοτικών κοινοτήτων είναι 80.465 και υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι είναι 7.395.

Στην Ευρυτανία η εκλογική μάχη προβλέπεται σκληρή με δύο συνδυασμούς στα Άγραφα και τρεις στο Καρπενήσι και εκατοντάδες υποψηφίους για τα τοπικά και δημοτικά συμβούλια.

‘Αέρας αλλαγής’ στο Καρπενήσι

Μετά την ολοκλήρωση των συνδυασμών τους οι υποψήφιοι Δήμαρχοι και επικεφαλής των παρατάξεων του Δήμου Καρπενησίου απηύθυναν μήνυμα νίκης προς τους δημότες, με τον νυν και ξανά υποψήφιο Δήμαρχο, Νίκο Σουλιώτη να τονίζει ότι ο συνδυασμός του έχει πλέον νέους ανθρώπους που θα συνεργαστούν με τους ‘βετεράνους’ όπως αποκάλεσε τα πιο παλιά στελέχη που είναι ξανά υποψήφια. Συγκεκριμένα, ο κ. Σουλιώτης αναφέρει:

«Φίλες και φίλοι, πριν από λίγα λεπτά, καταθέσαμε το συνδυασμό μας!

191 άνθρωποι, στη μεγάλη τους πλειοψηφία νέοι, με νέες ιδέες και φρέσκες ανάσες, δίνουν μια νέα δυναμική και δημιουργούν τις πιο αισιόδοξες προοπτικές για τον τόπο μας!

Η Εθνική ομάδα Νέων Καρπενησίου, ενώνει τις δυνάμεις της με την ομάδα των βετεράνων και δίνει έναν ευπρεπή και τίμιο προεκλογικό αγώνα, ο οποίος είναι βέβαιο, ότι θα οδηγήσει σε μια όμορφη νίκη!

Με την εμπειρία των παλιών και τη δύναμη των νέων, ΜΑΖΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ, για να πάμε το Δήμο μας, ακόμα πιο μπροστά, ακόμα πιο ψηλά, εκεί που αξίζει σε όλους μας!

Τους ευχαριστώ για την τιμή και την εμπιστοσύνη τους!

Πάμε όλοι μαζί για τη νίκη και την προκοπή του Δήμου μας!»

Από την άλλη πλευρά η παράταξη «Αλλαγή Πορείας» φαίνεται να φέρει ως βασικό σύνθημα και αίτημα τη μεγάλη αλλαγή στο Δήμο Καρπενησίου ώστε να φύγει το παλιό κατεστημένο που κυβερνά χρόνια το Δήμο. Με υπερκομματικό και ανεξάρτητο χαρακτήρα αλλά και με ανθρώπους μαχητές και ιδεαλιστές, όπως αναφέρει, η παράταξη εγγυάται την αλλαγή που τόσο χρειάζεται ο Δήμος Καρπενησίου. Χαρακτηριστικά, ο επικεφαλής της Χρήστος Κακαβάς ανέφερε αμέσως μετά την κατάθεση του συνδυαμού: 

«Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες, με πραγματική χαρά και αισιοδοξία κατατέθηκε ο συνδυασμός μας για τις εκλογές του Οκτώβρη.

Ένας συνδυασμός υπερκομματικός και ανεξάρτητος, που χαρακτηρίζεται από ένωση δυνάμεων και με πραγματική σύγκλιση της κοινωνίας. Με ανθρώπους μαχητές και ιδεαλιστές . Συνδυάζοντας την ορμή και τον ενθουσιασμό των νέων ανθρώπων αλλά και την αποφασιστικότητα των πιο έμπειρων δίνουμε ένα δυνατό παρών στην αυτοδιοίκηση. Με αποκλειστικό κίνητρο την ανιδιοτελή προσφορά στον τόπο.

Κινητήριος δύναμή μας η αγάπη και η στήριξή σας σε αυτό το εγχείρημά μας. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλες και όλους για την τιμή και την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο κοινό μας όραμα.

Για να παλέψουμε για αυτά που αξίζουμε, πάνω από όλα με ήθος και αξιοπρέπεια.

Επιτέλους αλλάζουμε την πορεία των πραγμάτων του τόπου μας! Γιατί θέλουμε και μπορούμε να το πετύχουμε! Όλοι μαζί ενωμένοι!»

Κατατέθηκε την Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023, το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Καρπενησίου για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Η παράταξη αναφέρει:

«Η συγκρότηση του ψηφοδελτίου μας έγινε κατορθωτή παρά τον αντιδραστικό εκλογικό νόμο της ΝΔ, που με τις απαγορευτικές ρήτρες του προσπαθεί να πνίξει κάθε αγωνιστική φωνή, να αποκλείσει κάθε αγωνιστή, ακόμα και κάθε τίμιο άνθρωπο που θέλει να δουλέψει για το χωριό του.

Η συγκρότηση του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Καρπενήσι, αποτελεί μια σημαντική νίκη, γιατί συνενώνει αγωνιστές και πέρα από τις δυνάμεις του ΚΚΕ, αγωνιστές που δεν σκύβουν το κεφάλι απέναντι στις κάθε είδους πιέσεις, που δεν μπαίνουν σε συναλλαγές, που δεν υποκύπτουν σε ταξίματα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στις εκλογές που έρχονται, όπως πρωταγωνιστικό ρόλο παίζουν οι αγωνιστές και οι αγωνίστριες που την απαρτίζουν στους αγώνες για την υγεία, την πρόνοια, την παιδεία. Στα σωματεία και του Συλλόγους. Από τις κορυφές της Νιάλας ως το Νεραϊδοβούνι, τη Φουρνά κι από κει στο Κρίκελλο και τη  Σαράνταινα για να μην περάσει η καταστροφή του τόπου μας.

Μπορούμε και πρέπει να είμαστε εμείς οι νικητές. Γιατί υπάρχει και το άλλο Καρπενήσι, το Καρπενήσι των αντιστασιακών παραδόσεων, το Καρπενήσι των πολλών κόντρα στα κέρδη των λίγων».

 

Ενότητα και σοβαρότητα στα Άγραφα

 

Δύο θα είναι οι συνδυασμοί και στο Δήμο Αγράφων, χωρίς να υπάρχουν ιδιαίτερες εκπλήξεις. Ο σημερινός και ξανά υποψήφιος Δήμαρχος, Αλέξης Καρδαμπίκης, κατέθεσε το συνδυασμό του μια μέρα πριν τη λήξη της προθεσμίας, δηλαδή στις 30 Αυγούστου, συγκροτώντας το μεγαλύτερο ψηφοδέλτιο που έχει ποτέ συγκροτηθεί στο Δήμο Αγράφων, όπως τονίζει ο ίδιος. Υποψήφιοι όλων των ηλικιών, με σπουδές και κατάρτιση σε διάφορους κρίσιμους τομείς για το Δήμο απαρτίζουν το ψηφοδέλτιό του και συντάσσονται μαζί του για να συνεχιστεί η εξωστρέφεια και η νέα δυναμική που ανέπτυξαν τα Άγραφα τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Αμέσως μετά την κατάθεση του συνδυασμού ο κ. Καρδαμπίκης, τονίζοντας την τιμιότητα, τη σοβαρότητα και την ενότητα στο συνδυασμό του, δήλωσε:

 

«”ΕΚΛΕΙΣΕ” ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ: “ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ”.

Ο συνδυασμός μας: “ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ” οριστικοποίησε και “έκλεισε” το ψηφοδέλτιο του από χθες, έχοντας ολοκληρώσει όλες τις διαδικασίες.

Είναι το μεγαλύτερο ψηφοδέλτιο που έχει ποτέ συγκροτηθεί στο Δήμο Αγράφων σε Δημοτικές Εκλογές.

Ο συνδυασμός μας: “ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ”, προσέλκυση και ενέταξε παραπάνω από το προβλεπόμενο από το νόμο αριθμό υποψηφίων. Όλοι οι υποψήφιοι του συνδυασμού μας που θα διεκδικήσουν την ψήφο των Αγραφιωτών στις επερχόμενες Αυτοδιοικητικές Εκλογές, έχουν αναγνωρισμένη δράση και προσφορά, γνώση των αναγκών του Δήμου Αγράφων και έντονο ενδιαφέρον για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών μας.

Προχωράμε τον αγώνα μας ΤΙΜΙΑ και με ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ! Ενώνουμε τις δυνάμεις μας-Ενώνουμε τους Αγραφιώτες! Συνεχίζουμε με συνέπεια! σοβαρότητα! σεμνότητα!

Είμαι ευτυχής που βρίσκομαι για δεύτερη φορά στην αυτοδιοικητική μου πορεία, υποψήφιος Δήμαρχος Αγράφων, ενός τόπου με δοξαστική φύση και πλούσια ιστορία. Σε έναν τόπο που γεννήθηκα, μεγάλωσα, ζω μόνιμα εδώ και πιστεύω ότι με τις δυνάμεις μου μπορώ να συμβάλλω στην εξέλιξη και την πρόοδο του. Η παράταξη μας έχει βαθιές ρίζες στην τοπική κοινωνία και δεν είναι συνονθύλευμα μικροσυμφερόντων και προσωπικών φιλοδοξιών.

Τα προηγούμενα χρόνια βιώσαμε άσχημες καταστάσεις όπως: • οικονομική κρίση • πανδημία • ενεργειακή και πληθωριστική κρίση. Παρόλα αυτά αντισταθήκαμε και με υπευθυνότητα και γρήγορα αντανακλαστικά υλοποιήσαμε και υλοποιούμε έργα ζωτικής σημασίας για τον Δήμο μας. Καταφέραμε και κρατήσαμε τον Δήμο υγιή και ανθεκτικό μέσα στον κυκεώνα που βιώσαμε. Βρεθήκαμε στο πλάι των πιο αδύναμων συμπολιτών μας ενισχύοντας και αναβαθμίζοντας τις κοινωνικές υπηρεσίες μας. Η λέξη “τουρίστας” πριν λίγα χρόνια, ήταν άγνωστη στα χωριά των Αγράφων. Κορυφαία προτεραιότητά μας όμως ήταν η ανάδειξη και η προώθηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μας μέσα από τη δημιουργία και την καθιέρωση της τουριστικής ταυτότητας των Αγράφων. Τώρα με τουριστικά φυλλάδια, περιβαλλοντικά προγράμματα, πολιτιστικές εκδηλώσεις, διαφημίσεις και πολλές άλλες δράσεις, έχει μπει δυνατά στον ελληνικό αλλά και διεθνή τουριστικό χάρτη. Με πολύ κόπο και δουλειά από όλη την ομάδα, δημιουργήσαμε έναν Δήμο λειτουργικό, αξιόπιστο, οικονομικά υγιή που παράγει υψηλή προστιθέμενη αξία για την τοπική κοινωνία ενώ παράλληλα γίνεται και αξιόπιστος συνομιλητής μεγάλων και μικρών επενδυτών που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην περιοχή μας και να της δώσουν ανάπτυξη. Στον πρωτογενή τομέα ανάπτυξης που είναι πολύ βασικός για την περιοχή μας η προσπάθειά μας για στήριξη της Αγροτικής οικονομίας βασίστηκε σε ένα ολοκληρωμένο στοχευμένο και πολύπλευρο σχέδιο δράσης της γεωργικής και κτηνοτροφικής ανάπτυξης. Ήδη οι δύο πρώτες ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ στα Άγραφα είναι πραγματικότητα και σύντομα έπονται οι επόμενες. Το χρέος μας απέναντι σε όλους τους δημότες μας είναι να δημιουργήσουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες ανάπτυξης και ποιότητας ζωής στην καθημερινότητα όλων των δημοτών, ακόμα και αυτών που μένουν στην τελευταία γωνία του Δήμου. Διατηρούμε το εν εξελίξει πρόγραμμά μας με μέθοδο, σχέδιο, σκληρή δουλειά και αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο για να διασφαλίσουμε πραγματικές συνθήκες για τον τόπο μας και μία καλύτερη ποιότητα ζωής για τους δημότες μας. Είμαστε αισιόδοξοι για την επόμενη μέρα αφού η εργατικότητα, η αξιοκρατία, η συνέπεια, η ειλικρίνεια, η ακεραιότητα, η τοπική ανάπτυξη, το ανθρώπινο πρόσωπο του Δήμου, η κοινωνική αλληλεγγύη, είναι μερικές μόνο από τις αξίες που έχουν κάνει την παράταξή μας να ξεχωρίζει και ο κόσμος των Αγράφων το ξέρει πολύ καλά αυτό γιατί μας γνωρίζει όλους πολύ καλά και πλέον δεν μπορείς να ξεγελάσεις κανέναν. Οι πράξεις είναι το πιο ηχηρό μήνυμα και όχι τα λόγια. Και εμείς λέμε λίγα και πράττουμε πολλά. Έχουμε να κάνουμε περισσότερα για αυτό τον τόπο και για αυτό η επόμενη μέρα των Δημοτικών Εκλογών θα πρέπει να είναι η μέρα που “Η ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ”, θα αποκτήσει εκ νέου τη δυναμική να συνεχίσει αυτό που έχει ξεκινήσει και δεν μπορεί τίποτα πλέον να τη φρενάρει και να γυρίσει τον τόπο πίσω σε εποχές που θέλουμε να ξεχάσουμε και που ξεπεράστηκαν. Προχωράμε μπροστά με το βλέμμα στραμμένο μόνο σε ένα καλύτερο μέλλον».

Ο έτερος υποψήφιος Δήμαρχος Αγράφων, Θεόδωρος Μπαμπαλής με την παράταξη ‘Ανανέωση Προοπτική’ κατέθεσε το ολοκληρωμένο και πανίσχυρο, όπως ανέφερε, ψηφοδέλτιό του στις 31 Αυγούστου και περιλαμβάνει 162 υποψηφίους από όλες τις κοινότητες. Μετά την κατάθεση του συνδυασμού ανέφερε:

«ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

Ολοκληρώθηκε χθες και κατατέθηκε ο Συνδυασμός μας για τις Δημοτικές Εκλογές του Οκτωβρίου 2023. Ένα ψηφοδέλτιο ολοκληρωμένο και πανίσχυρο, με πλήρη κάλυψη και επάρκεια υποψηφιοτήτων σε όλη την επικράτεια και σε όλες ανεξαιρέτως τις Κοινότητες του Δήμου Αγράφων.

Ο Συνδυασμός μας αποτελείται από 162 υποψηφίους. Συμμετέχουν 54 γυναίκες και 108 άνδρες. Συμμετέχουν 49 υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, 66 υποψήφιοι στα τριμελή Συμβούλια των Κοινοτήτων και 46 υποψήφιοι Πρόεδροι στις Κοινότητες που εκλέγουν μόνο Πρόεδρο. Με μια συντριπτική ανανέωση σε πρόσωπα και νέους ανθρώπους, η οποία αγγίζει το 90% στους υποψηφίους για το Δημοτικό Συμβούλιο! Η νέα γενιά στην πρώτη γραμμή με την Ανανέωση Προοπτική!

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλες και όλους τους υποψηφίους συνεργάτες μου, που αποτελούν την ομάδα μας την Ανανέωση Προοπτική, καθώς και όλους αυτούς που συνέβαλαν στην στελέχωσή της!

Η εμπιστοσύνη όλων σας στο πρόσωπό μου αποτελεί τιμή για μένα και ενισχύει την δύναμή μου όλα τα χρόνια της αφοσίωσής μου στο Δήμο Αγράφων και την Αυτοδιοίκηση!

Σας ευχαριστώ πολύ όλες και όλους και σας καταθέτω:

Ένα ψηφοδέλτιο Ανανέωσης Προοπτικής και Ανάπτυξης του Δήμου μας!

Ένα ψηφοδέλτιο ευθύνης για τα Άγραφα και τους Αγραφιώτες!

Ένα ψηφοδέλτιο νίκης στις Δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου!

Ευχαριστώ πολύ!».