Καταψήφισε ο Βουλευτής Ευρυτανίας τον προϋπολογισμό του 2019

1404

Καταπέλτης ήταν ο Βουλευτής Ευρυτανίας σε ομιλία του στην Βουλή των Ελλήνων  απέναντι στην απερχόμενη Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και τον προϋπολογισμό της. Στην ομιλία του ο κ. Κοντογεώργος αναφέρθηκε στους πανηγυρισμούς της Πλειοψηφίας, στις αυξήσεις και στις φοροεπιδρομές, για την ανεργία που αγγίζει πλέον το 60%, αλλά και τις ελλείψεις του ΕΠΑΛ Καρπενησίου και την απαγορευτική τιμή του πετρελαίου, για πολλά νοικοκυριά του Νομού και όχι μόνο. Αποσπάσματα από την ομιλία του κ. Κοντογεώργου:

«Πανηγυρίζει η Πλειοψηφία και λησμονεί επιδεικτικά τα δεινά που συσσώρευσε στις πλάτες του λαού με το τρίτο, αχρείαστο μνημόνιο και πού μας οδήγησε ο τυχοδιωκτισμός και οι αερολογίες τους.

Πανηγυρίζει γιατί κατάφερε να επαναφέρει τους βασικούς δείκτες της οικονομίας στα επίπεδα του 2014 που παρέλαβε, εξοντώνοντας τους πολίτες με μια άνευ προηγουμένου φοροεπιδρομή και αυξήσεις σε όλα τα βασικά αγαθά και υπηρεσίες.

Πανηγυρίζει γιατί, όπως λέει, η χώρα βγήκε από το μνημόνιο και λησμονεί να ομολογήσει ότι η έξοδος αυτή τελεί υπό αυξημένους περιορισμούς με προνομοθετημένα μέτρα λιτότητας και με δεσμεύσεις της δημόσιας περιουσίας για ενενήντα επτά και πλέον χρόνια.

Πανηγυρίζει γιατί, όπως λέει, το τρίτο μνημόνιο πέτυχε και λησμονεί να παραδεχθεί ότι απέτυχε στη βασική του επιδίωξη να εξασφαλίσει την ομαλή χρηματοδότηση της χώρας από τις αγορές».

«Διαλύσανε το ασφαλιστικό σύστημα με το νόμο Κατρούγκαλου, μειώνοντας τις συντάξεις. Κατάργησαν το ΕΚΑΣ. Μείωσαν στο ένα τέταρτο το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης. Μείωσαν τις δαπάνες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Μείωσαν τα επιδόματα φτώχειας και ανεργίας. Έκλεισαν επιχειρήσεις και ατομικά επαγγέλματα από την υπερφορολόγηση. Έφεραν στα όρια της φτώχειας τον μισό πληθυσμό της χώρας. Αύξησαν τις οφειλές των πολιτών προς το κράτος στα επίπεδα των 120 δισεκατομμυρίων.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ενσπείρουν ενσυνείδητα το μικρόβιο του διχασμού της κοινωνίας με το δήθεν ταξικό πρόσημο των πολιτικών τους. Προφανώς ξεχνούν πόσο ακριβά πλήρωσε ο λαός και η χώρα μας τον διχασμό στο παρελθόν και πόσος χρόνος χρειάστηκε για να επουλώσει τις πληγές του.

Η ανεργία έχει υπερβεί το 60% του ενεργού πληθυσμού, η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας είναι ανύπαρκτη, το Νοσοκομείο Καρπενησίου παραπαίει μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, προσπαθώντας να σηκώσει όλο το βάρος της δημόσιας υγείας του Νομού. Το ΕΚΑΒ ανταποκρίνεται μόνο στον μισό Νομό λόγω κακής οργάνωσης, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού του.

Το σχολικό έτος δεν έχει ξεκινήσει ακόμα για το μοναδικό ΕΠΑΛ Καρπενησίου από την έλλειψη τεσσάρων εκπαιδευτικών ειδικότητας. Με εξοργιστική αδιαφορία ο αρμόδιος Υπουργός Παιδείας αρνείται στα Ευρυτανόπουλα τα σχολικά γεύματα σε όλα τα σχολεία, καθώς και τα δικαιώματά τους για ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση.

Οι δομές της κοινωνικής πρόνοιας, όπως το Γηροκομείο Καρπενησίου, έχουν κορεστεί, ενώ το αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας αδιαφορεί για τη λειτουργία της νέας πτέρυγας που έχει κατασκευαστεί εδώ και οχτώ χρόνια. Τα νοικοκυριά παγώνουν στην κυριολεξία από τις απαγορευτικές τιμές του πετρελαίου θέρμανσης και το ανύπαρκτο πλέον επίδομα πετρελαίου.

Οι επιχειρήσεις, όσες απέμειναν από τη ληστρική επιδρομή της Κυβέρνησης, φυτοζωούν, αφού δεν μπορούν να καλύψουν τα βασικά έξοδα λειτουργίας τους.

Οι υποδομές του Νομού καταρρέουν από την έλλειψη χρηματοδότησης, τόσο των δήμων όσο και της Περιφερειακής Ενότητας, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των τοπικών αρχόντων.

Αυτή και χειρότερη είναι η κατάσταση που βιώνουν οι πολίτες της ορεινής Ευρυτανίας, όπως πιστεύω και στο σύνολο της επικράτειας, παρά τους πανηγυρισμούς των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και είμαι βέβαιος ότι στις επερχόμενες εκλογές θα λάβουν το τίμημα που τους αξίζει και θα αποτελέσουν τη θλιβερή παρένθεση στη νεότερη ιστορία της πατρίδας μας.

Τελειώνοντας δηλώνω ότι καταψηφίζω τον τελευταίο Προϋπολογισμό της απερχόμενης Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.»