Κατεδαφίζεται το κτίριο στο κέντρο του Καρπενησίου

2072

Με διαγωνισμό προϋπολογισμού 347.000 € η κατεδάφιση

Ανοιχτό διαγωνισμό διενεργεί η Οικονομική Επιτροπή Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για το έργο «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗΣ ΚΤΙΡΙΟΥ Π.Ε. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ». Το εν λόγω έργο αναφέρεται στην κατεδάφιση του κτιρίου ‘’φάντασμα’’ που δεσπόζει στο κέντρο της πόλης του Καρπενησίου και συγκεκριμένα επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως, εδώ και πολλά χρόνια ανεκμετάλλευτο. Το κτίριο αυτό ανήκει πλέον στην Π.Ε Ευρυτανίας και στόχο έχει να προχωρήσει σύντομα στην κατεδάφισή του και στην ανάλογη εκμετάλλευσή του.

Πώς θα πραγματοποιηθεί η κατεδάφιση

Η κατεδάφιση θα γίνει σε εφαρμογή της υπ’ αριθμ. 31/2018 οικοδομικής αδείας. Λόγω του μεγάλου όγκου του κτιρίου αλλά και της τοποθέτησης του εντός του κεντρικού δομικού ιστού της πόλης του Καρπενησίου και την κατά το δυνατόν μείωση της όχλησης, προδιαγράφεται η σταδιακή κατεδάφιση του με μηχανικά μέσα μέσης ισχύος και συνεπικουρικά με ηλεκτρικά εργαλεία χειρός, όπως περιγράφονται στις σχετικές ισχύουσες Ελληνικές Τεχνικές Προδιαγραφές ΕΤΕΠ-ΠΕΤΕΠ.

Γενικά, στο εν λόγω έργο κατεδάφισης προδιαγράφεται να τηρηθεί η αντίστροφη πορεία των φάσεων κατασκευής και σύμφωνα με τις οποίες καθορίζονται τα εξής βήματα κατεδάφισης:

1)Απομάκρυνση όλων των μη μόνιμων αντικειμένων από το εσωτερικό και εξωτερικό του κτιρίου.

2) Περίφραξη του κτιρίου για την αδυναμία πρόσβασης των μη εχόντων αρμοδιότητα και εργασία.

3) Τοποθέτηση σχετικής προειδοποιητικής και απαγορευτικής σήμανσης.

4) Πλαγιοκάλυψη του κτιρίου με τους προβλεπόμενες μουσαμάδες, λινάτσες και ειδικά υφάσματα εγκλωβισμού σκόνης, τα οποία θα στερεώνονται επαρκώς σε περιμετρικά ικριώματα καθ’ όλο το ύψος του κτιρίου και σε όλες τις όψεις. Για τα ικριώματα θα υποβληθεί για έγκριση από την Υπηρεσία στατική μελέτη, χωρίς επιπλέον αμοιβή.

5) Εγκατάσταση παροχών ύδρευσης σε όλη την έκταση του κτηρίου για την επαρκή διαβροχή πριν και κατά την διάρκεια των εργασιών κατεδάφισης.

6)Αποξήλωση και απομάκρυνση όλων των στοιχείων επιστέγασης (κεραμίδια) και εν συνεχεία του πετρώματος και των ξύλινων φερόντων στοιχείων (επιτεγίδες, τεγίδες, ζευκτά). Κατά την διάρκεια της αφαίρεσης των κεραμιδιών θα ελέγχονται επί τόπου όλα τα τμήματα των στεγών για το αν είναι σε κατάσταση να φέρουν τα φορτία εργατών και θα υποστυλώνονται ανάλογα. Καθαίρεση και απομάκρυνση όλων των μη φερόντων στοιχείων από οπτοπλινθοδομή όλου του κτιρίου.

Προηγείται η τμηματική καθαίρεση των οριζόντιων πλακών της οροφής του ορόφου και έπειτα η καθαίρεση των κεκλιμένων πλακών και των κλιμακοστασίων. Τέλος, καθαιρούνται οι δοκοί που στηρίζονται σε υποστυλώματα και σε τελική φάση τα υποστυλώματα.

Προθεσμία εκτέλεσης του έργου είναι 12 μήνες.

Εγγύηση Συμμετοχής – Χρόνος Ισχύος

Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό απαιτείται η κατάθεση εγγυητικής επιστολής ύψους 6.935,00€ και ισχύ τουλάχιστον εννιά μήνες (9) και τριάντα (30) ημερών, από την ημέρα διεξαγωγής του διαγωνισμού. Ως κριτήριο για την ανάθεση της σύμβασης θα είναι η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά μόνο βάσει τιμής (χαμηλότερη τιμή).

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών ορίζεται η 18/1/2019

ημέρα Παρασκευή ώρα λήξης υποβολής προσφορών ορίζεται η 10:00 π.μ.

Φάκελοι Προσφορών  

Οι προσφορές υποβάλλονται από τους ενδιαφερόμενους ηλεκτρονικά μέσω της διαδικτυακής πύλης www . promitheus . gov . gr του ΕΣΗΔΗΣ. Εντός τριών εργάσιμων ημερών από την ηλεκτρονική υποβολή προσκομίζεται υποχρεωτικά από τον οικονομικό φορέα στην αναθέτουσα αρχή σε έντυπη μορφή και σε σφραγισμένο φάκελο η πρωτότυπη εγγυητική επιστολή συμμετοχής. Η ημερομηνία ηλεκτρονικής αποσφράγισης των προσφορών ορίζεται η 23/1/2019 ημέρα Τετάρτη και ώρα 10:00 π.μ.

Το αποτέλεσμα της δημοπρασίας θα εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και η έγκριση κατασκευής του δημοπρατούμενου έργου αποφασίστηκε την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.