Για το θέμα των δασωθέντων αγρών συζήτησε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος η Περιφερειακή Σύμβουλος κα Κατερίνα Καλαντζή. Σε ανάρτησή της αναφέρει:

«Το θέμα της επίλυσης των δασωμένων αγρών είχα την ευκαιρία να συζητήσω πρόσφατα με παράγοντες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τους οποίους βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία και αγαστή συνεργασία για θέματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, και σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να τους ενημερώσουμε ότι:

με ρύθμιση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών «Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Καταπολέμησης της Διαφθοράς» που κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή και η ψήφισή αναμένεται τις επόμενες ημέρες, ορίζονται νέοι κανόνες, βάσει των οποίων θα επιστραφούν στους ιδιώτες εκτάσεις έως 30 στρεμμάτων, για γεωργική χρήση και εκμετάλλευση. Το Δημόσιο παύει να προβάλλει δικαιώματα, επικαλούμενο τη δασική νομοθεσία, για περίπου 6,7 εκατομμύρια στρέμματα δασωμένων αγρών σε όλη τη χώρα και δίνεται η δυνατότητα της αξιοποίησης της γης αυτής από τους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Η τελική ρύθμιση του ΥΠΕΝ για τους δασωμένους αγρούς περιλαμβάνεται στο τελικό κείμενο του πολυνομοσχεδίου και προβλέπει τον αποχαρακτηρισμό εκτάσεων, που έγιναν δασικές, λόγω εγκατάλειψης της αγροτικής καλλιέργειας τα προηγούμενα χρόνια και προβλέπει ότι το Δημόσιο δεν προβάλλει δικαιώματα κυριότητας, εφόσον δεν διαθέτει τίτλους, σε όλους τους δασωμένους αγρούς ανεξαρτήτως του πότε αποκτήθηκε ο τίτλος κυριότητας, που επικαλείται ο ιδιώτης.

Έως τώρα, ο ιδιώτης έπρεπε να επιδείξει τίτλους τουλάχιστον πριν από το έτος 2004. Με τη νέα ρύθμιση καταργούνται οι χρονικοί περιορισμοί, δηλαδή γίνονται αποδεκτά και πρόσφατα συμβόλαια και διευρύνονται τα αποδεικτικά μέσα».