Μικρή σε έκταση φωτιά και ευτυχώς χωρίς να κινδυνεύσουν οι μαθητές, ξέσπασε στο χώρο του λεβητοστάσιου στο 2ο Γυμνάσιο Καρπενησίου τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021.

Η εκπρόσωπος των σχολικών μονάδων και αντιδήμαρχος Παιδείας κα. Σοφία Ζαλοκώστα, κάθεται στην ‘Καυτή Καρέκλα’ αυτής της εβδομάδας και απαντά στον Ευρυτανικό Παλμό για το θέμα:

«Ξέσπασε μια μικρή, ανεπαίσθητη φωτιά στο χώρο του λεβητοστασίου. Η θέρμανση ήταν κλειστή, διότι ήταν υπό επισκευή, καθώς περιμέναμε το ειδικό κλιμάκιο από τη Λαμία, για να αλλάξει το μπουζί. Από την υπερθέρμανση όμως έβγαλε καπνό. Υπήρχαν πυροσβεστήρες και ενεργοποιήθηκε αμέσως το σύστημα πυροπροστασίας, ενώ παράλληλα ήχησαν οι σειρήνες και έβγαιναν καπνοί προς τα έξω. Οι καθηγητές με τους πυροσβεστήρες έθεσαν υπό έλεγχο την εστία. Παράλληλα, η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ήταν άμεση, καθώς οι υπεύθυνοι του σχολείου δε γνώριζαν το μέγεθος του προβλήματος. Σαν Δήμος Καρπενησίου δίνουμε προτεραιότητα και ιδιαίτερη βαρύτητα στην ασφάλεια των σχολείων της περιοχής μας και για το λόγο αυτό έχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες μελέτες σε όλα τα σχολεία, ενώ κάποια έχουν ήδη ολοκληρώσει το σύστημα πυροπροστασίας. Τα υπόλοιπα θα δημοπρατηθούν για να υλοποιηθούν. Αυτή την εβδομάδα να τονίσουμε ότι υλοποιούμε 37.000 ευρώ σύστημα πυρασφάλειας και πυροπροστασίας στον παιδικό σταθμό του Δήμου Καρπενησίου».