Ένα ομολογουμένως μεγάλο έργο εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο στο Δήμο Αγράφων, ο νέος Παιδικός Σταθμός στην Παλαιοκατούνα. Το έργο υλοποιήθηκε με την στήριξη της HOPEgenesis και της Eurolife FFH, φέρνοντας στους Αγραφιώτες ένα σχολείο Ευρωπαϊκών προδιαγραφών, προκειμένου να στηρίξουν με κάθε τρόπο τη δημιουργία νέων οικογενειών στον πιο γερασμένο Δήμο της χώρας.

Οι υποδομές που αποκαλύφθηκαν το Σάββατο είναι καταπληκτικές, αλλά το μεγάλο ερώτημα που προκύπτει και αφορά άμεσα τους κατοίκους της περιοχής είναι πώς θα λειτουργήσει ο νέος Παιδικός Σταθμός; Πώς θα γίνουν οι προσλήψεις προσωπικού για τη στελέχωσή του, ποιες περιοχές θα καλύπτει, πώς θα εξυπηρετούνται οι δημότες που δεν διαθέτουν δικό τους όχημα ή δεν έχουν τη δυνατότητα για τη μεταφορά των μικρών μαθητών;

Στην ‘Καυτή Καρέκλα’ αυτής της εβδομάδας κάθεται ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Αλέξης Καρδαμπίκης και απαντά στον Ευρυτανικό Παλμό για τα παραπάνω ερωτήματα.

«Ήδη από τη Δευτέρα, είμαστε σε συνεργασία με τους χορηγούς του Παιδικού Σταθμού. Αναζητούμε τους ιδανικούς τρόπους στελέχωσης και λειτουργίας του νέου αυτού σχολείου, με οδηγό την εμπειρία και τις πρακτικές των μεγάλων αυτών φορέων από παρόμοιες περιπτώσεις παιδικών σταθμών που έχουν φτιάξει και σε άλλες περιοχές της χώρας. Στόχος μας είναι η μέγιστη δυνατή κάλυψη του Δήμου και να εξυπηρετούνται οι μικροί μαθητές από την Παλαιοκατούνα, Λογγίτσι, Βίνιανη, Κερασοχώρι και Κρέντη, όπου ήδη υπάρχουν παιδιά αυτών των ηλικιών και φυσικά αν προκύπτει από Φραγκίστα και όλα τα υπόλοιπα χωριά του Δήμου. Επίσης, γίνονται ενέργειες για την προμήθεια και κατάλληλου σχολικού λεωφορείου για τη μεταφορά τους από και προς τον παιδικό σταθμό».