Υλικές ζημιές σημειώθηκαν για ακόμη μια φορά στο Δήμο Καρπενησίου, αλλά αυτή τη φορά στο στόχαστρο τέθηκε ο Χριστουγεννιάτικος στολισμός στο πάρκο Νεράιδα στο Καρπενήσι.

Συγκεκριμένα προ ολίγων ημερών οι υπεύθυνοι του Δήμου με έκπληξη διαπίστωσαν φθορές στο στολισμό, με πολλά κομμάτια αυτού να βρίσκονται πεταμένα κάτω από τη γέφυρα, μέσα στο ρέμα. Το συμβάν αυτό είναι ιδιαίτερα λυπηρό, καθώς οι γιορτές δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί, ενώ πρόβλημα δημιουργεί και στην εικόνα του Δήμου προς του επισκέπτες.

Σε επικοινωνία με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Χρήστο Γενιτσαρόπουλο σε ερώτησή μας για τις ενέργειες που προτίθεται να προβεί ο Δήμος και για τη φθορά της δημόσιας περιουσίας, ο ίδιος απάντησε τα εξής:

«Δεν έχουμε βρει ποιος είναι υπεύθυνος για τις ζημιές, όμως εμείς τα επισκευάσαμε εκ νέου. Δε θα προβούμε σε μήνυση κατ’ αγνώστων, καθώς υπάρχουν γενικότερα πάρα πολλές ζημιές και είμαστε σε μια κλειστή κοινωνία που όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Το μήνυμά μου είναι πως ό,τι χαλάει και ό,τι καταστρέφεται δεν τα πληρώνει ο Δήμος, αλλά οι δημότες. Όλο το κόστος επιβαρύνει το δημότη και είναι κρίμα, γιατί οι εποχές είναι δύσκολες. Σε 10 μέρες εμείς θα μαζέψουμε στο στολισμό, θα επισκευάσουμε ό,τι έχει χαλάσει για να χρησιμοποιηθεί και του χρόνου, κάποια από αυτά θα τα κρατήσουμε για τον επόμενο στολισμό στο Καρπενήσι, ενώ άλλα θα τοποθετηθούν σε χωριά. Οφείλουμε να προστατέψουμε την περιουσία του Δήμου, γιατί δεν είναι του Δημάρχου ή των Αντιδημάρχων, είναι περιουσία του κάθε δημότη και την έχουμε πληρώσει».