Λευκό τοπίο αντίκρισαν οι κάτοικοι του Δήμου Καρπενησίου το πρωί της Τρίτης 8 Φεβρουαρίου 2022. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε δελτίου επιδείνωσης καιρού από το απόγευμα της Δευτέρας 7 Φεβρουαρίου μέχρι το πρωί της Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου με θυελλώδεις ανέμους εντάσεως 8 με 20 μποφόρ, ισχυρές καταιγίδες, αλλά και χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Στην πόλη του Καρπενησίου δυνατοί άνεμοι σημειώθηκαν από το βράδυ της Δευτέρας με παράλληλη βροχόπτωση, ενώ η χιονόπτωση που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης ήταν μικρής έντασης, χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα στο κεντρικό οδικό δίκτυο, της πόλης του Καρπενησίου με τη διέλευση των οχημάτων να διεξάγεται ομαλά. Με τη σειρά της η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας ανακοίνωσε για την Τρίτη ότι, λόγω των καιρικών συνθηκών, η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης, διεξήχθη με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων: Στην Παλαιά Εθνική Οδό Λαμίας – Καρπενησίου, από την 65η χ/θ έως την 67η χ/θ, στην Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου – Χιονοδρομικό Κέντρο Καρπενησίου, από την 1η χ/θ έως την 15η χ/θ, στην Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου – Προυσού – Αγρινίου, από την 35η χ/θ έως την 45η χ/θ (θέση Αραποκέφαλα), στην Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου – Κρικέλλου – Δομνίστας, από την 6η χ/θ έως την 42η χ/θ, στην Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου – Φιδακίων – Σελλά, από την 3η χ/θ έως την 25η χ/θ, στην Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου – Στενώματος, από την 2η χ/θ έως την 15η χ/θ και στην Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου – Φουρνά – Καρδίτσας, από την 12η χ/θ (θέση Βράχος), μέχρι τα όρια με Νομό Καρδίτσας (θέση Ζαχαράκι).

Σε επικοινωνία μας με τον Αντιδήμαρχο Παντελή Χαλκιά, εκπρόσωπο της Πολιτικής Προστασίας ανέφερε για το θέμα: «Δεν είχαμε πολύ χιόνι. Τα εκχιονιστικά βγήκαν στους δρόμος από τις 6 η ώρα το πρωί. Περισσότερο χρειάστηκε το αλάτι και λιγότερο το λεπίδι, γιατί σημειώθηκε πάγος και το πρωί, αλλά και το βράδυ. Δεν αφήσαμε καμία περιοχή κλειστή. Το πρωί μόνο ο καθαρισμός της πόλης ήταν δύσκολος, γιατί η μέρα ήταν εργάσιμη και ο κόσμος ήθελε να πάει στις δουλειές του. Στα χωριά προς την πλευρά της Δομνίστας και μέχρι και το τελευταίο χωριό υπάρχουν μηχανήματα του Δήμου μας, στον Προφήτη Ηλία της Αγίας Τριάδος υπήρξε ένα πρόβλημα αλλά αντιμετωπίστηκε αμέσως. Μας είχε γίνει γνωστό από την ΕΜΥ η κακοκαιρία και ήμασταν έτοιμοι να την αντιμετωπίσουμε».